Foto: AP/Scanpix/LETA

Igaunijas pārstāve Alika Milova ar dziesmu "Bridges" konkursa "Eirovīzija" finālā ierindojusies 8. vietā, bet Lietuvas dziedātāja Monika Linkīte ar dziesmu "Stay" – 11. vietā. Šis ir cienījams Baltijas valstu sasniegums, turklāt Igaunijā par šādiem panākumiem valda patīkams pārsteigums.

Kā raksta igauņu "Delfi", igauniete varējusi arī netikt uz lielās skatuves finālā, jo otrajā pusfinālā Aliku Milovu iebalsoja kā pašu pēdējo – pēc punktu skaita tā bija desmitā. Pirmā aiz strīpas – Islande. Igaunijā spriež, ka to pusfinālā piemeklējusi liela veiksme, savukārt panākumus finālā nodrošinājis Alikas cienīgais sniegums.
Pusfinālā Igaunija guvusi 74 punktus (salīdzinājumā Latvija savā pusfinālā – 34), lielāko punktu skaitu gūstot no Lietuvas, Sanmarīno un Ukrainas. Savukārt finālā žūrijas un skatītāju kopvērtējumā igaunietes dziesma guva 168 punktus (uzvarētājai Zviedrijai kopumā 583 punkti).
Par panākumiem priecājas arī otra Latvijas kaimiņvalsts Lietuva. Monika Linkīte ar latviešu puišu sacerēto dziesmu "Stay" finālā ar 127 punktiem ierindojās 11. vietā. No pusfināla tā izkļuva kā ceturtā veiksmīgākā, par to tika balsots naskāk nekā par Igaunijas dziesmu.

Finālā par Lietuvu visvairāk punktus atdeva Lielbritānija, Latvija un Ukraina.

Jau vēstījām, ka jau otro reizi "Eirovīzijā" uzvarējusi dziedātāja Lorīna no Zviedrijas. 2012. gadā viņa triumfēja ar dziesmu "Euphoria", bet šogad līdz uzvarai aizveda skaņdarbs "Tattoo". Finālā sacentās 26 valstu dziesmas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!