Foto: Privātais arhīvs

Muzikālais televīzijas projekts Koru kari atspēriena punktu savas karjeras veidošanā ir sniedzis vairākiem nu jau atzītiem pašmāju skatuves māksliniekiem.

Arī šajā šova sezonā projekts pulcējis spilgtas un talantīgas personības, un to lokā ir arī jaunais izpildītājs Rihards Bērziņš (attēlā), kurš pārstāv Rīgas Zelta saules kori un jau tiek dēvēts par "Latvijas Džastinu Bīberu".

"Ar mūziku nodarbojos jau kopš divu gadu vecuma. Mans pirmais koncerts bija trīs gados ar grupu Palāsītes, kas šobrīd pārdēvēta par Kolibri. Kopumā vienmēr esmu no citiem atšķīries gan dziedāšanas manierē, gan uzvedībā un kustībās uz skatuves.

Tāpat esmu dziedājis daudzos pasākumos gan Latvijā, gan ārzemēs, kā arī veiksmīgi startējis tādos konkursos un festivālos kā, piemēram, Jaunās zvaigznes, Baltic Talents un Putnu bērni, un visos esmu ieguvis augstāko žūrijas vērtējumu.

Kopš balss lūzuma gan neesmu vairs nekur tā īsti parādījies, bet ceru, ka man izdosies situāciju mainīt ar Koru karu palīdzību," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Rihards, kurš šova aizkulisēs jau paguvis tikt pielīdzināts slavenajam tīņu elkam Džastinam Bīberam.

"Šī iesauka man dzenas pakaļ jau kādu laiciņu, tomēr es to noteikti neuztveru kā aizvainojumu. Drīzāk man tas ir kompliments, jo Bībers ir sasniedzis visu, ko var sasniegt un ko jebkurš vēlētos.

Protams, es apzinos, ka vēl neesmu sasniedzis tādu profesionalitātes līmeni, lai mani varētu pamatoti pielīdzināt tāda mēroga māksliniekam, un galu galā esmu Rihards, nevis Džastins, tomēr mūzikas žanri mums īsti neatšķiras, un zināmas līdzības var pamanīt," domīgi nosaka jaunais dziedātājs.

Taujāts, vai līdzība ar ikviena pusaudzes sapņu puisi Rihardam sagādājusi arī pastiprinātu pretējā dzimuma uzmanību, puisis atbild apstiprinoši.

"Pagaidām gan man nav draudzenes, bet es būtu priecīgs, ja piedalīšanās Koru karos to mainītu. Man ļoti patīk meiteņu pievērstā uzmanība. To izjūtu visur, un, kad tiekos ar draugiem, kuri ņem līdzi vēl citus draugus, man patīk, ka mani atpazīst.

Reizēm pat ir bijuši gadījumi, kad, sēžot kafejnīcā vai ejot pa ielu, pie manis pienāk kāds fans un palūdz bildi.

Šādi mirkļi man uzlabo visu dienu, un tieši tāpēc es nevēlos apstāties savas karjeras veidošanā. Vienmēr esmu mērķējis atrasties uzmanības centrā, tādēļ arī šobrīd tur esmu, jo zinu, uz ko tiecos," nosaka Rihards.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!