Foto: DELFI

Latvijas pazīstamākais neatkarīgais mūzikas eksperts Edgars Kramiņš uzskata, ka dziesma, ar kuru Latvija sevi šogad reprezentēja "Eirovīzijā", valstij nekādu godu nedara. Eksperts uzskata, ka "Heartbeat" tāpat kā pagājušā gada "Love Injected" ir plaģiāts.

"Es personiski uzskatu, ka Aminatas sarakstītās "eirodziesmas" ir plaģiāti. Gan šī gada Justa dziesma, gan pagājušā gada. Es varu izstāstīt vienkāršu shēmu, kā to dara.

Paņem vienu populāru dziesmu un noņem tai nost balsi, atstāj tikai instrumentāciju. Instrumentācijai virsū vienkārši, kā tagad moderni teikt, "uzdžemo" melodiju.

Es pazīstu Aminatu, man jau sen skaidrs, ka viņa pati nezina, kā top dziesma. To es atklāju jau laikā, kad viņa bija "Okartes" šovā," sarunā ar "Delfi Izklaidi" skarbu viedokli pauž Kramiņš. Viņš uzsver, ka pēc šādas shēmas veidotu dziesmu vešana uz "Eirovīziju" Latvijai godu nedara.

"Tas liecina par analfabētismu. Diemžēl. Taču ir mūziķi, kas tādā veidā raksta dziesmas. Tā neraksta, piemēram, "Astro'n'out" – viņu dziesmas ir krāsainas, tajās tiek izstāstīts stāsts. Tā nedara arī Antra Stafecka – arī viņai ir savs piegājiens," citādas pieejas izceļ Kramiņš.

Eksperts spriež, ka Aminatas veiksmes stāsta kultivēšana ir kārtējais triks, ko izspēlē producenti, kuri no tā iegūst labu naudiņu.

"Ar ko tieši Aminata ir veiksmes stāsts? Ar to, ka atgriezusi mūs "Eirovīzijā"? Atgriešanās nav nekāda veiksme, mums iepriekš ir bijuši daudz labāki numuri. "Prāta vētra", Marija Naumova, Valters&Kaža – viņiem visiem bija augstākas vietas, viņi bija Latvijas veiksmes stāsti "Eirovīzijā".

Drīzāk te runa par pašas Aminatas, ne Latvijas veiksmes stāstu. Es zinu visu to "aizmuguri". Zinu, ka producenti ir ieinteresēti, lai viņu dziesma aiziet uz "Eirovīziju". Viņa tiek pārraidīta visās valstīs, un peļņas ziņā tas nozīmē skaitli ar četrām nullēm.

Producenti lien no ādas laukā, lai saņemtu daļu," skaidro eksperts. Viņš spriež, ka Justa nokļūšana uz "Eirovīzijas" skatuves bijusi daļa "Supernova" producentu plāna, lai tiktu pie labas naudiņas.

"Esmu par 90 procentiem pārliecināts, ka gadījumā, ja konkursa "Supernova" producents paliks tas pats Aminatas producents, nākamgad Amintas un Justa kompānijai tiks pievilkts klāt vēl trešais un "veiksmes stāsts" turpināsies," prognozē Kramiņš.

Viņš ir kritiski noskaņots arī pret konkursa iznākumu kopumā. "Rezultāti ir politizēti, un tas, ka kaut kas ir politizēts, nekad nav labi. Tas neko nedod. Es esmu par neatkarīgiem un objektīviem rezultātiem," tā eksperts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!