Foto: DELFI

Lai gan jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis rīkotājs Igors Krutojs gala vārdu par nākamā gada festivāla norises vietu solījis dot līdz gada beigām, spekulācijas par to, kur varētu notikt šis nedēļu ilgais popmūzikas pasākums, pieņemas spēkā.

Trešdien, 17. decembrī, Krimas kultūras ministre Arīna Novoseļska paziņojusi, ka Krimas Autonomās Republikas ministru prezidents Sergejs Aksenovs saņēmis piekrišanu no pasākuma producentiem par Jaunā viļņa rīkošanu, atsaucoties uz aģentūras TASS informāciju, vēsta Krievijas mediji.

"Ir vienošanās starp republikas galvu Sergeju Aksenovu un Maskavu, producentiem un Krievijas valdību un iepriekšēja piekrišana," apstiprinājusi ministre.

"Mēs vēlamies, lai Jaunais vilnis pie mums notiktu pienācīgi. Esam gatavi mākslinieciski un organizatoriski sadarboties un iet roku rokā ar organizatoriem," uzsvērusi Novoseļska.

Tiesa, tehniski Krima vēl neesot gatava uzņemt tik vērienīgu pasākumu. "Mēs vēl esam jauns Krievijas reģions, un ir vairākas tehniskas problēmas, kas mums steidzami jāatrisina," norādījusi ministre, kura pieļāvusi, ka Jaunais vilnis varētu notikt Jaltā.

Jau vēstīts, ka novembrī festivāla organizators Igors Krutojs pavēstīja - tiekot meklēta jauna festivāla norises vieta.

Īsi pēc paziņojuma Krievijas mediji jau steidza vēstīt, ka izvēle ir izdarīta un Jaunais vilnis 2015 notikšot Sanktpēterburgā, bet pats Krutojs šādu versiju nosaucis par muļķībām, norādot, ka piemērotāko vietu festivālam viņš ar komandu izvēlēsies līdz Jaunajam gadam.

Lai gan daudzi Latvijas iedzīvotāji paguvuši paust prieku par jauno izpildītāju konkursa aiziešanu no Jūrmalas, pieredze rāda, ka Jaunā viļņa organizatori savus lēmumus mēdz mainīt - ik gadu uzvirmo baumas, ka Jaunais vilnis Dzintaros vairs nenotiks, bet jūlija izskaņā tur atkal pulcējas vecās paaudzes Krievijas šovbiznesa zvaigznes, Latvijas un Krievijas uzņēmēji un citi ietekmīgi vīri.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!