Foto: Privātais arhīvs

Šova Okartes skatuves 2 jaunā dalībniece – 18 gadus vecā Kristīne Šomase (attēlā) - jau pieradusi pie tā, ka dzīvē nereti viņu nosauc par Lieni, taču par to nebēdā un sola sevi pierādīt ne tikai kā populārās dziedātājas māsu.

"Nākot iekšā šovā, man bija neliels uztraukuma drebulītis, taču tas ātri pazuda, jo mani pārējie uzņēma ļoti labi. Esmu te ļoti iejutusies un jau jūtos kā mājās," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Kristīne.

Okartes skatuve 2 viņai nebūt nav pirmais šovs - pirms četriem gadiem Kristīne atrādīja savu dziedātprasmi šovā Latvijas Zelta talanti, 2010. gada nogalē piedalījusies Dziedošajās ģimenēs Krūmiņu ģimenes sastāvā, kā arī piedalījusies tādos konkursos kā Olgas disenīte, Dziesma manai paaudzei, Cālis un Eirojūrmala.

Savukārt skolas laikā viņa sešus gadus spēlējusi grupā The Juniors, kuras darbība noslēgta ar filmēšanos īsfilmā.

"Šovā pirmkārt nāku, lai gūtu pieredzi. Ar mums šeit strādā lieliski pasniedzēji, piemēram, vokālā pedagoģe Ieva Kerēvica. Iekšēji es ticu, ka man izdosies noturēties un uzreiz netikšu izbalsoties. Es nevis ceru, bet ticu, ka man izdosies iekļūt arī mūziklā - ticībai ir lielāks spēks, nekā cerībai," spriež jaunā dziedātāja.

Kristīne rēķinās ar to, ka tiks salīdzināta ar talantīgo lielo māsu, taču par to neuztraucas. "Cilvēki jau domā, ka es šeit esmu tikai tāpēc, ka esmu Lienes māsa, bet tā nav - esmu godīgi gājusi cauri visām atlasēm tāpat kā pārējie dalībnieki.

Es pat skolā šad tad tieku nosaukta par Lieni - esmu pie tā pieradusi un man nešķiet, ka tas ir kaut kas slikts. Taču mēs ar Lieni esam diezgan atšķirīgas. Es esmu nopietnāka - neesmu tik trakulīga kā Liene, un arī mūzikā es iešu savu ceļu," stāsta jaunā dziedātāja.

Lai gan arī viņas populārā māsa savu karjeru uzsākusi ar talantu šova palīdzību, labāko padomu par to, kā izturēties šovā, Kristīnei devusi mamma.

"Mamma mani mācīja, ka pats galvenais ir būt stiprai un katrs solis jāsper drosmīgi. Ja koncertā kāds pamanīs, ka mans pirmais solis būs neveikls, tas ietekmēs ļoti daudz. Centīšos sekot mammas padomam un būt stipra, lai gan pavisam bez uztraukuma jau nevarēšu," spriež Kristīne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!