Foto: DELFI

Mūzikas festivāls Kubana Rīgā aizvadīts ar zaudējumiem, tomēr nākamajā gadā festivāls, visdrīzāk, atgriezīsies Latvijas galvaspilsētā, paziņoja pasākuma organizētājs Iļja Ostrovskis.

Mūzikas festivāls Kubana uz Rīgu tika pārcelts sasteigtā kārtā, jo tā rīkošanu plānotajā norises vietā negaidīti aizliedza Krievijas Kaļiņingradas apgabala varasiestādes. Par 6. - 9. augustā paredzētā festivāla pārcelšanu uz Rīgu tika paziņots 22. jūlijā.

Ostrovskis atzina, ka šā gada festivāls norisinājies ar zaudējumiem vairāku simtu tūkstošu ASV dolāru apmērā, tomēr viņš prognozēja, ka Kubana nākamgad, visdrīzāk, atgriezīsies Rīgā.

"Mēs esam cietuši lielus zaudējumus, par to nav jautājumu. Bet tas jau bija skaidrs iepriekš. [Zaudējumi] mērāmi vairākos simtos tūkstošos dolāru. Jāsaprot, ka šogad festivāla budžets būtībā tika pārtērēts vismaz pusotru reizi. Mēs daudz ieguldījām festivāla organizēšanā Kaļiņingradā, kaut ko no turienes, protams, varēja izglābt, bet ne visu. Daudz kur mums bija divkārtēji izdevumi," skaidroja Ostrovskis.

Tomēr ciestie zaudējumi nebūšot iemesls, lai atteiktos no festivāla Kubana rīkošanas Rīgā arī nākamajā gadā.

"Bet kādi vēl varianti? Mums kaut kā ir jādzīvo tālāk, jāstrādā, kaut kas jādara," sacīja Ostrovskis.

Kaļiņingradas varas iestāžu aizliegto festivālu Kubana, kas šogad notika Lucavsalā Rīgā, kopumā apmeklējuši ap 15 000 cilvēku, tostarp 6000 bijuši viesi no Krievijas, vēsta Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova ieraksts interneta vietnē Facebook.

Viņš norāda, ka 15 000 apmeklētāju pagaidām ir neliels rādītājs tādam festivālam, tomēr, ņemot vērā, ka tas organizēts steigā un mēneša laikā, - cienījams.

Komentējot ap 6000 Krievijas pārstāvju ierašanos Rīgā, lai apmeklētu pasākumu, Ušakovs norāda, ka gadījumā, ja katrs no viņiem četru pasākuma dienu laikā Rīgā iztērējis vismaz 500 eiro, tad Rīga festivāla laikā kopumā nopelnījusi vismaz trīs miljonus. 

Tāpat viņš akcentē arī, cik bieži šo dienu laikā Rīga reklamēta Krievijas plašsaziņas līdzekļos, norādot, ka Rīgas reklāma "nav aizvietojums šprotēm", taču aktuālajā ģeopolitiskajā situācijā esot svarīga starpvalstu attiecību uzturēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!