Foto: Publicitātes foto
Leģendārajam latviešu mūziķim un komponistam Jurim Kulakovam (attēlā) gada sākums aizritēja smagā cīņā – mākslinieks centās pārvarēt savu kāri pēc alkohola, kas jau nopietni apdraudēja viņa veselību. Nu Kulakovs var iepriecināt atbalstītājus – viņš ir ticis galā ar sevi un izrāvies no zaļā pūķa ķetnām.

"Man ir daudz pozitīvu ziņu. Pirmkārt jau tas, ka esmu ļoti iegrimis darbos. Diezgan ilgi biju aizmirsis, ka man ir komponista dotības, bet nu mani ir uzrunājuši lielie deju svētki. Man tajos būs daudz pienākumu – septiņas vai astoņas dziesmas. Kā arī priekšā daudzi koncerti.

Ar manu veselību beidzot viss ir kārtībā, varu atkal kārtīgi strādāt," sarunā ar "Delfi Izklaidi" priecīgus jaunumus vēsta Kulakovs.

Jau 19. maijā viņš kā īpašais viesis uzstāsies grupas "Rīgas modes" koncertā klubā "One One" Valdemāra pasāžā, bet 20. maijā Kulakovs ar grupu "Pērkons" aicina visus uz "Laternu stundā", lai kopā svinētu viņa 58. dzimšanas dienu.

Uzreiz pēc tam Kulakovam priekšā koncerts Lielupē muzeju nakts ietvaros. Un šoreiz fani var būt droši – neviena uzstāšanās netiks norauta alkohola dēļ.

"Ir tāds teiciens: "Ardievu skaidrais prāts." Tas vairs nav par mani. Kā smejos es, par mani ir: "Vīns un "Epsorīns"."

Vienīgais alkohols, ko vēl šad tad iedzeru, ir vīns, kas atšķaidīts ar ūdeni. Kā teica senie romieši – tikai plebeji dzer neatšķaidītu vīnu. Bet arī to es lietoju tikai tā omulībai, nezaudējot skaidro prātu," savus jaunos alkohola baudīšanas paradumus iezīmē mākslinieks, kurš jau kādu laiku lieto ziemeļbriežu ragu ekstraktu.

Viņš uzsver, ka beidzot sapratis smalko robežu starp saprātīgu un nesaprātīgu vīna baudīšanu. "No vienas puses es lietoju indi, no otras – pretindi. Inde var būt ārstnieciska tikai ar noteikumu, ja tā netiek lietota pārmērīgā daudzumā," dzīvesgudru pamācību klausītājiem nodot var Kulakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!