Foto: Publicitātes foto
Lielbritānijas latviešu asociācija "Bērzes strazdi" Korbijas klubā "The Clubhouse" 11.februārī plkst.20 ar grupas "Mazais princis" atzīmēs 11 gadu jubileju, informēja pasākuma rīkotāju pārstāvis Raivis Maksis Malnacs.

"Bērzes strazdi" vadītājs Ģirts Lerhs atzīmē, ka vienpadsmit gadu laikā uzkrāta pieredze pasākumu organizēšanā. Kopumā ir noorganizēti vairāk nekā 100 pasākumi, kuru pamatmērķis ir nodrošināt kvalitatīvus kultūras pasākumus latviešiem Lielbritānijā.

Viņš vērsa uzmanību, ka 2022.gada nogalē Lielbritānijā viesojās rokgrupa "Līvi", ir uzstājušies latviešu deju un popmūzikas apvienība "A-Europa", "Bermudu divstūris", grupa "The Sound Poets", "Labvēlīgais tips" un citi Latvijā pazīstami izpildītāji.

Pēc Lerha paustā, lielākais izaicinājums bija pagājušā gada Jāņu festivālā noorganizēt grupas "Prāta vētra" vienīgo koncertu Lielbritānijā. Patlaban "Bērzes strazdi" strādā pie šī gada Jāņu festivāla.

Malnacs atzīmē, ka lielākais un zināmākais "Bērzes strazdu" organizētais pasākums ir ikgadējais "Bērzes Strazdu Jāņu festivāls", kurā pērn tika sapulcināti vairāk nekā pieci tūkstoši apmeklētāju. Jau vairākus gadus festivālā darbojas brīvdabas kino, kur var noskatīties latviešu kinofilmas. Festivāla viens no galvenajiem pasākumiem ir "Līgotava", kur tiek koptas un uzturētas latviešu Līgo un Jāņu tradīcijas ar tautas deju kolektīvu, koru un folkoras kopu uzstāšanos, dziedāšanu un lielā ugunskura iekuršanu.

Tāpat katru gadu tiek rīkoti labdarības pasākumi, kuros iegūtie līdzekļi tiek novirzīti Latvijai. Nozīmīgākie ir "Apģērbsim skolnieciņu", "Gultas veļa Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolai - attīstības centram", "Robotikas mācības internātskolām", "Dāvana Drabešu internātpamatskolai un Upītes pamatskolai" un citi.

Diasporas latviešu bezpeļņas asociācija Lielbritānijā "Bērzes strazdi" dibināta 2012.gadā. "Bērzes strazdu" rīkotie pasākumi veicina diasporas pašorganizēšanos, latviskās identitātes stiprināšanu un saiknes ar Latviju uzturēšanu, visi iegūtie līdzekļi tiek novirzīti pasākumu kvalitātes uzlabošanai un dažādiem labdarības projektiem, jo īpaši patlaban tos novirzot Ukrainas atbalstam, akcentē Malnacs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!