Par godu slavenā vācu elektroniskās mūzikas projekta Enigma pastāvēšanas divdesmitajai gadadienai, īsi pirms jaunā gada klajā nācis singls MMX, kas tapis kā kopprojekts ar latviešu dziedātāju Fox Limu (attēlā).

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/Enigma-Social-Song.mp3'; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Fox Lima īstajā vārdā ir Alise Ketnere, un viņa šim projektam tika izraudzīta simts dalībnieku konkurencē, kuri pieteicās interneta vietnē Enigma Social Song. Projekta ietvaros notika dažādi interaktīvie pasākumi, kur tieši Enigma mūzikas cienītāji izvēlējās vokālo partiju, aranžējumu, disku vāka noformējumu.

Savukārt Fox Limas vokālo melodiju aranžējumu veidoja grupas Enigma producents - rumāņu izcelsmes mūziķis Mihaels Kretu. Izraudzīto uzvarētāju balsi apstrādāja jauna mūzikas producēšanas iekārta, kas nosaukta burvja Merlina vārdā. Ar šā tehnikas brīnuma palīdzību iepriekš nav veikts neviens mūzikas ieraksts.

Kā informē dziedātājas atbalstītāji, Fox Lima jau iepriekš guvusi starptautisku atzinību visā pasaulē par neordināru pieeju mūzikai un izpildījumam.

Ar pašas sacerēto kompozīciju Rain viņa iekļuva starp finālistiem tādos Lielbritānijā notiekošos konkursos kā International Song Contest un Festival for Stars, savukārt vasarā dziedātāja pavadījusi pirmo Eiropas turneju ar pasaules lielākajiem buru kuģiem Sedov un Kruzenštern.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!