Aizvadītajā nedēļas nogalē Ukrainas televīzijas skatītājus pārsteidza latviešu talants Mārtiņš Purvēns (attēlā), kurš veiksmīgi startēja talantu šova Х-Фактор atlases kārtā.

25 gadus vecais rīdzinieks šovā nonācis nejauši - viņam piedalīties tajā ieteikuši radinieki, un, tā kā viņš pirms tam sekojis līdzi šova norisei, Mārtiņš piekritis izaicinājumam.

Šova žūrijas simpātijas viņš iekaroja ar savulaik Dīna Mārtina izpildīto dziesmu Sway, un jau pēc pirmajām taktīm un demonstrētajiem deju soļiem skatītāju zālē atskanēja skaļas ovācijas, bet pēc viņa priekšnesuma aplausi vēl ilgi negribēja rimties.

Puisim ar savu vienkāršību izdevās apburt ukraiņu žūriju, un viena no žūrijas loceklēm - dziedātāja Irina Dubcova - atzina, ka Latvijā ir bieža viešņa, bet tik "karstu" vīrieti viņa, šeit viesojoties, vēl nebija sastapusi.

Mārtiņš saņēma pozitīvus vērtējumus no visiem četriem žūrijas locekļiem un kvalificējās nākamajai kārtai, bet, vērtējot savu dalību Ukrainas šovā, pats puisis ir atturīgs.

"Tur jau nav ko stāstīt! Aizbraucu, piedalījos un tagad redzat rezultātu. Neesmu profesionāls dziedātājs. Parasts rīdzinieks. Aizbraucu, paveicās un uzstājos! Ar vokālo pedagogu gadu strādāju, lai vispār pareizi kaut cik nostādītu balsi," no Ukrainas DELFI Izklaidei vēsta jaunais skatuves mākslinieks.

Viņš atklāj, ka par viņa dalību šovā atsauksmes bijušas pozitīvas un saņemts daudz komplimentu, bet Mārtiņš apzinās, ka viņam vēl daudz jāstrādā - sevi par profesionālu dziedātāju puisis neuzskata un uzsver, ka ir "vienkāršs čalis", kuram vēl daudz jāstrādā.

Sīkāk par savu dalību Ukrainas šovā Mārtiņš stāstīt nedrīkst, jo konfidencialitāti nosaka viņa līgums ar ukraiņu televīzijas projekta veidotājiem.

Ceļš līdz dalībai televīzijā demonstrētajā atlases kārtā bijis ilgs - pirmās divas atlases notikušas Odesā, kur viņu vērtējuši arī šova producenti, bet Kijevā filmēta trešā jeb telelevīzijas atlase, ko varēja vērtēt arī skatītāji. 

Šobrīd Mārtiņš atrodas Ukrainā. "Esmu šeit, lai domātu par nākotni. Ir daži darba piedāvājumi, kas nav saistīti ar skatuvi vai šoviem. Normāls mirstīgo darbs. Un, protams, tālāk domāšu, kur uzstāties un attīstīt balsi," nākotnes plānus ieskicē talantīgais puisis, kuram Odesā dzīvo vecmāmiņa.

Ukraiņu šovam Х-Фактор šī ir trešā sezona, un tas uzskatāms par populārāko televīzijas projektu Ukrainā. Šīs sezonas galvenā balva ir divi miljoni grivnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!