Foto: Privātais arhīvs
16 gadus vecajam latviešu bundziniekam Kristeram Hartmanim no Talsiem izdevies ierakstīt video sižetu, kas strauji kļūst tik populārs, ka sagādā pārsteigumu pat pašam autoram.

Kristers ierakstījis bungu kaverversiju austrāliešu mūziķes Sia dziesmai Chandelier, un dažu dienu laikā YouTube video krātuvē šis sižets skatīts gandrīz 11 tūkstošus reižu.

Jaunais puisis pirms diviem gadiem pabeidzis Talsu Mūzikas skolu, bet šogad iestājies Ventspils Mūzikas vidusskolā, kur no septembra turpinās mācības.

Šobrīd Kristers spēlē arī Talsu Pūtēju orķestrī un sarunā ar DELFI Izklaidi labprāt izstāsta, kā nonācis pie interneta zvaigznes statusa.

"Lai neteiktu bungas, sitaminstrumenti jau tagad ir visa mana nodarbe, un ļoti ceru, ka varēšu visu savu mūžu nodarboties mūziku. YouTube ir lielisks portāls, kur var sastapt lieliskus talantus un mūziķus. Tur arī es atradu visus savus lielākos elkus.

Skatoties pēc viņiem, arī es sāku veidot Drum Cover video. Jau pagājušā vasarā gribēju uztaisīt video, kas ir ierakstīts un nofilmēts ārā. Diemžēl nesanāca.

Šogad šis bija pirmais plāna punkts, ko gribēju izdarīt, protams, pēc skolas pabeigšanas un iestāšanās Ventspilī. Tā nu izplānoju laiku, sarunāju Artūru Reinholdu, kas visu nofilmēs un - aiziet.

Dziesmu atradu, pateicoties MTV. Dziesma man pašam ļoti patika un galvenais, ka tā ir populāra, visiem zināma. Vieta, kas ir redzama video, ir Abavas senleja Sabilē. Lielā vēja dēļ bija ļoti grūti ierakstīt skaņu, bet darbs ir pabeigts un izdarīju visu, ko varēju izdarīt.

Vislielākais šoks bija un ir ātrais skatījumu uzplaukums. Jau piecu dienu laikā tas sasniedza 10 tūkstošu skatījumus un lieliskus komentārus.

Šo video ļoti skatās ASV, tāpēc arī topa trijniekā ASV ir pa priekšu, Latvija otrie un Francija trešie. Varu vēlreiz pateikties visiem, kas skatās šo video, jo pats es vairs neklausos - tikai skatos uz skatījumu skaitu," smejas Kristers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!