Sestdien, 13. aprīlī, tika dots starts britu populārā talantu šova Britain's Got Talent jaunajai sezonai, kurā spēkus bija nolēmis izmēģināt arī latviešu akordeonists Edgars Čužinskis (attēlā).

Starp daudzajiem dažādu talantu pārstāvjiem septītās sezonas atklāšanas raidījumā uz skatuves kāpa arī latviešu puisis Edgars ar akordeonu, kuram gan žūrijas simpātijas neizdevās iekarot.

Pēc dažu sekunžu klausīšanās visi žūrijas locekļi nospieda noraidošo signālu, tādējādi pārtraucot Edgara uzstāšanos un liedzot latviešu akordeonistam, kurš jau pāris gadus dzīvo Anglijā, turpināt cīņu par šova galveno balvu un lielo slavu.

"Viņi mani sestdien parādīja tikai desmit sekundes, un, manuprāt, tas bija pietiekami. Man bija gana veiksmīga pirmā kārta, kas bija tikai producentu priekšā, bet Londonā, ejot priekšā Saimonam Kauelam un pārējiem, zināju, ka tas nav tas, ko viņi meklē, un viņi godīgi to arī pateica," DELFI Izklaidei par dalību šovā stāsta Edgars.

Saimons viņam pēc uzstāšanās ir pateicis, ka viņš vienkārši nezina, vai tas bija labi vai slikti, bet Amanda Holdena puisim atzinusi, ka viņš, piedaloties šajā konkursā, velti izniekojot savu talantu un laiku.

"Es esmu piedalījies vairākos starptautiskos akadēmiskās mūzikas konkursos, un tur man vairāk nekā jauna nav, jo tur es jau esmu guvis panākumus, tādēļ gribēju pamēģināt kaut ko jaunu," dalību šovā argumentē Edgars.

"Šovā Britain's Got Talent vairāk ir jādomā par to, kā izklaidēt cilvēkus. Šajā šovā nav tik liela nozīme tam, kā tu māki spēlēt attiecīgo instrumentu, bet gan tam, kā tu proti komunicēt ar auditoriju," uzskata mūziķis.

Gadu atpakaļ viņš  ir uzvarējis vietējā talantu konkursā Melton's Got Talent un nolēmis - ja viņa prasmes novērtējuši angļi mītnesvietā Meltonā, jāizmēģina spēki plašākas auditorijas priekšā.

"Es, protams, nenožēloju, ka piedalījos, jo tā ir pieredze, un vienmēr ir interesanti redzēt, kā viss top, jo tad, kad skaties šovu pa televizoru, viss izskatās citādi," spriež Edgars.

Jau vēstīts, ka aptuveni pirms gada populārajā Lielbritānijas šovā piedalījās latviešu komiķis Gatis Kandis, kuru Saimons Kauels nodēvēja par "nesmieklīgāko smieklīgo komiķi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!