''Viss sākās pirms aptuveni diviem gadiem, kad kādā klubā iepazinos ar Lieru Štein. Izdomājām taisīt duetu un kā pirmo dziesmu radījām veltījumu klubam Coyote Fly. Diemžēl pats klubs gan šo dziesmu nespēlē, taču par dāvanu priecājās un publicēja to sociālajos tīklos,'' sarunā ar DELFI Izklaide par dueta rašanos stāsta Silvērs.

Pēc tam tapis jau rezonansi izsaukušais hits Dari to, bet šovasar aktuāla ir melodija Tev. Šīs dziesmas uzreiz var atšķirt no ierastā Latvijas popmūzikas skanējuma, jo abi mākslinieki nebaidās kombinēt mūsdienīgus deju ritmus ar latviešu valodu.

''Latvijā valda šlāgermūzika, un, būšu godīgs, mums tā tiešām nepatīk. Diemžēl Latvijā nav mākslinieku, kas darbojas ārzemju stilā - vai jauni vai veci, visi dzied tikai šlāgeri. Trūkst stilīgu dziesmu latviešu valodā, tāpēc jauniešiem atliek vien klausīties ārzemniekus. Un tā iet postā valoda,'' spriež jaunais mūziķis.

Lai gan Silvērs ir pa pusei latvietis, pa pusei krievs, viņš ir īsts Latvijas patriots un gatavs dot savu artavu valodas glābšanā. 

''Es mīlu Latviju un tās valodu, tāpēc gribu strādāt ar dziesmām tautas valodā. Gribu parādīt, ka latviski var dziedāt ne tikai šlāgerus, ka mūsu valoda ir stilīga un popularizēt to ārzemēs.

Ja cilvēki ārzemēs domā, ka Latvijā nekā laba nav, mēs ar savām dziesmām parādīsim viņiem, ka ir gan,'' ieceres atklāj Silvērs. Kā viens no nākamajiem dueta izvirzītajiem mērķiem ir piedalīšanās Eirovīzijā, cerot iekarot jau pavisam plašus apvāršņus.

Interesanti, ka tik patriotiski noskaņots mākslinieks savu pseidonīmu izvēlējies ne tik tautisku, bet arī tam ir loģisks izskaidrojums. ''Pieņēmu pseidonīmu Silvērs, jo man ļoti patīk sudrabs, un gribējās ko tādu, kas tautai paliek atmiņā. Mans īstais vārds ir noslēpums,'' smej Silvērs.

Duets jau ticis pie sava fanu pulciņa, ko galvenokārt veido bērni un jaunieši, un drīzumā plāno sākt savu koncerttūri un priecēt atbalstītājus ar jauniem videoklipiem. ''Kā teica Raimonds Pauls, ja gribi kļūt par slavenību Latvijā, vajag dziedāt latviski. Mēs to esam ņēmuši vērā,'' par ceļu uz slavu stāsta jaunais talants.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!