Foto: F64

Tā kā pēdējos sešus gadus Latvijas pārstāvji starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā nav kvalificējušies finālam, Latvijas Televīzija (LTV) pieņēmusi lēmumu mainīt mūsu eirodziesmas izvēles principus – nākamā gada dziesmu izvēlēsies konkursā Supernova 2015.

DELFI Izklaidei paskaidroja jaunā projekta producente Ilze Jansone, "mēs apzināmies, kur esam", un šī iemesla dēļ LTV nolēmusi mainīt dziesmu izvēles kārtību.

Līdz 10. decembrim konkursam Supernova 2015 var pieteikties gan izpildītāji, gan dziesmu autori ar līdz šim nepublicētām kompozīcijām. Pēc pieteikšanās noslēguma profesionāla žūrija izvēlēsies desmit labākās dziesmas un tām piemērotākos izpildītājus, kuri tad cīnīsies par tiesībām doties uz lielo Eirovīziju.

2015. gadā iespēja pamirdzēt televīzijas ekrānos Eirovīzijas nacionālās atlases laikā zudīs arī Ventspilij, jo visi atlases raidījumi norisināsies Latvijas Televīzijas 6. studijā.

Pavisam skatītājiem būs iespēja baudīt četrus Supernova 2015 raidījumus - pirmajā viņi varēs iepazīties ar izpildītājiem un izvēlētajām dziesmām, nākamajos divos tiks atsijāti seši neveiksmīgākie kandidāti, bet lielajā finālā februārī būs palikušas vairs tikai četras dziesmas, no kurām tad arī skatītājiem būs jāizvēlas īstā un vienīgā.

"Mēs ticam, ka Latvijā ir autori un izpildītāji, kuri satiekoties eksplodēs kā supernova un ar savu enerģiju, aizrautību un talantu ilgstoši apspīdēs Latviju un pasauli. Mēs atradīsim tādu dziesmu un izpildītāju kombināciju, kuri klausītāju uzmanību spēs noturēt ne tikai pāris mēnešus," ir pārliecināts LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

Supernova 2015 aicināts pieteikties ikviens pilngadību sasniedzis Latvijas pilsonis, solists vai grupa - ne vairāk kā sešu cilvēku sastāvā. Iesniegtajai dziesmai jābūt jaunradītai, tā pirms tam nedrīkst būt publiski izdota vai atskaņota.

Iepazīties ar konkursa nolikumu un aizpildīt pieteikšanās anketu var LTV mājas lapā. Pieteikšanās līdz šī gada 10. decembrim.

Līdz šim dziesmu autori paši varēja izvēlēties savu dziesmu izpildītājus, bet pusfinālos skatītājiem un žūrijai bija jāizvēlas no krietni lielāka dziesmu skaita.

Tagad, kad dziesmu izpildītājus piemeklēs profesionāļi, kuri arī sekos līdzi priekšnesumu tapšanas gaitai, izredzes, ka finālā dzirdēsim augstvērtīgāku sniegumu un līdz ar to uz lielo Eirovīziju aizsūtīsim kādu, kas kvalificēsies finālam, ir nedaudz lielākas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!