Foto: Publicitātes foto

Kā ierasts, bukmeikeri pirms Eirovīzijas dziesmu konkursa prognozē potenciālo uzvarētāju, un, pēc Optibet un Triobet sniegtajiem datiem, grupas PeR puišiem kuri otrajā pusfinālā pārstāvēs Latviju, ir ļoti vājas izredzes iekļūt desmit labāko vidū, kuri iegūs ceļa zīmi uz konkursa finālu.

Triobet bukmeikeru  koeficients likmei uz Latvijas uzvaru ir 150, kas atbilst 0,44% iespējai uzvarēt. Savukārt koeficients Latvijas dziesmas iekļūšanai finālā Malmē ir 5,57, kas ir līdzvērtīgs 15% iespējamībai.

Optibet bukmeikeri uzskata, ka izredzes samazina arī konkursa producenta sastādītā uzstāšanās kārtība, jo tieši Latvijas pārstāvji ar pirmo kārtas numuru atklās otro pusfināla koncertu.

"Visticamāk jau piekto gadu pēc kārtas Latvija no tālākās dalības konkursā tiks izslēgta pusfinālā. Lai arī PeR ir populāra grupa Latvijā, tai varētu būt grūtības ar savu sniegumu pārliecināt starptautisko žūriju.

Dziesmas tips ir mazliet novecojis. Mūsu redzējumā tas būtu pat šokējoši, ja šāda tipa popmūzikai izdosies atdzimt tieši Eirovīzijas fināla naktī," savu viedokli pauž Triobet bukmeikers Frederiks Suvangs.

Šogad tieši Latvijas pārstāvju izpildītā dziesma Baltijas valstu Eirovīzijas dalībnieku vidū  varētu palikt viszemākajā pozīcijā. Augstāko vietu konkursa kopvērtējumā no trim Baltijas valstīm varētu ieņemt Igaunija.

Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā Malmē no 39 valstīm iekļūt finālā un uzvarēt lielākās iespējas ir Dānijai, tāpat arī Ukrainai un Norvēģijai. Pēc Triobet bukmeikeru pieejamās informācijas, deviņas dienas pirms fināla 65% likmju ir uzliktas tieši uz šo valstu uzvaru.

Kā pārliecinošāko favorīti Optibet bukmeikeri min Dānijas pārstāvi Emeliju de Forestu, kuras izpildītās dziesmas Only Teardrops uzvara starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā tiek vērtēta ar 40% varbūtību.

Šī gada Eirovīzijas dziesmu konkurss, vērtējot pēc favorītu izpildītajiem priekšnesumiem, solās būt lirisks, jo lielākais vairākums izpilda lēnas dziesmas - pretēji PeR puišu priekšnesumam, turklāt visas galvenās favorītes ir solo izpildītājas.

DELFI Izklaide atgādina, ka kopš 2008. gada, kad Pirates of the Sea ieņēma 12. vietu finālā, nevienam no Latvijas pārstāvjiem Eirovīzijā nav izdevies tikt līdz izšķirošajai cīņai - pusfinālos neveiksmes piedzīvoja gan Intars Busulis, gan Aija Andrejeva, gan grupa Musiqq un dziedātāja Anmary, kas pērn Latviju pārstāvēja Baku noteikošajā sacensībā.

Galerijā: grupa PeR un citi Eirovīzijas konkursanti iemēģina Malmes skatuvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!