Foto: F64

Starp Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālistiem ir arī divas līdz šim plašākai publikai maz zināmas meitenes – Baiba Reine un Liene Matveja (abas attēlā) ar dziesmu Love Responder, kuras ir apņēmības pilnas parādīt visu, uz ko ir spējīgas.

Liene ir 20 gadus veca grāmatvede no Carnikavas, bet Baiba, kuras dzimtā pilsēta ir Rēzekne, šobrīd mācās vidusskolas pēdējā klasē. Abas meitenes dzied jau no agras bērnības, bet kopā viņas pirms pāris gadiem savedusi studija Aprīļa pilieni.

Šī meitenēm nav pirmā pieredze uz Eirovīzijas nacionālās atlases skatuves - viņas atlasē piedalījušās kā bekvokālistes, bet tagad abas jaunietes ir nolēmušas pieteikt sevi kā jaunu un unikālu duetu.

"Mēs gribam Latvijas mūzikā ienest jaunas skaņas, radīt kaut ko patiesi baudāmu un klausāmu," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Baiba un uzsver, ka radīt kaut ko interesantu palīdzēs abu meiteņu atšķirīgās mūzikas gaumes - kamēr Baiba tuvāka klubu mūzika, Lienei tīkamāks cita veida skanējums, piemēram, regejs.

Mēģinājumu procesam abas jaunietes pieiet pat ļoti nopietni - lai veiksmīgāk sagatavotos nozīmīgajam priekšnesumam, Liene šobrīd pārcēlusies uz dzīvi pie Baibas, un abas meitenes aktīvi strādā gan pie vokālā snieguma, gan horeogrāfijas.

"Ja mēs esam tik tālu tikušas, tad uz skatuves gribam parādīt visu labāko, uz ko esam spējīgas, un izdarīt visu no sirds. Citādi tam nebūs nekādas jēgas," spriež jaunās dziedātājas.

Viņas neslēpj, ka dalība Eirovīzijas nacionālajā atlasē iecerēts kā atspēriena punkts sevis parādīšanai Latvijā, bet meiteņu plāni ar to neaprobežosies.

"Šī ir pirmā mūsu kopdziesma, kas ir kā ceļazīme. Nākotnē noteikti vēlamies, lai par mums zina ne tikai Latvijas mērogā, bet arī ārpus tās robežām," spriež Baiba.

"Mēs apzināmies, ka visiem nekad nepatiksim, bet mēs neapstāsimies. Lai kas arī notiktu un kā mūs vērtētu, mēs turpināsim dziedāt," apņēmības pilna ir Baiba, bet kā tuvāko mērķi min iekļūšanu nacionālās atlases finālā.

"Tas nav nekas neiespējams, jo mūsu dziesma ir skanīga un interesanta. Tā vēsta par krīzi attiecībās, kas ir temats, kas gandrīz nevienam nav svešs un ir vienmēr aktuāli," ar kompozīciju, ko iespējams noklausīties Dziesma 2013 mājaslapā, skaidro meitenes. 

Savā Eirovīzijas nacionālās atlases priekšnesumā abas meitenes stilistes Līvas Hausmanes vadībā izvēlēsies krāsainus un košus tērpus, bet par nākotnes vizuālo tēlu abas pagaidām ir neziņā - abas vēl ir sava īstā stila meklējumos.

Tāpat pagaidām vēl nav izvēlēts dueta nosaukums - uz Dziemas 2013 skatuves meitenes kāps ar saviem īstajiem vārdiem un ar nosaukuma izvēli vis nesteidzas, jo vēlas, lai tas saistītos ar kādu abām īpašu notikumu, kas vēl ir jāgaida.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!