Foto: F64

Kamēr liela daļa Okartes skatuves censoņu fonogrammu pavadībā turpina dziedāt šlāgerus un kaverversijas, patiesu talantu atklāj viens no mazāk zīmēties kārajiem šova dalībniekiem – Gints Cālītis (attēlā). Viņš uzsācis solo darbību, piedāvājot mūzikas mīļotājiem kaut ko tādu, ko patiešām spēj tikai īpaši apdāvinātie.

"Esmu pievērsies lietai, kura, kā uzskata daudzi, es pats tai skaitā, man padodas vislabāk. Tā ir noņemšanās ar saviem efektu procesoriem, dzīvajā rakstot dažādākos instrumentus - ģitāras, taustiņus, beatbox, balsi un tā tālāk.

Senāk apgalvoju, ka solo karjerai nepievērsīšos. Tā tomēr nav tiesa. Galu galā: tā es vislabāk māku nodot klausītājiem tieši savu skatījumu uz lietām - caur mūzikas skaņām," portālam DELFI Izklaide atklāj Cālītis.

Talantīgā puiša solo darbība ir kaut kas Latvijai unikāls un patiesi apbrīnojams - lai gan Cālītis muzicē viens pats, turklāt bez kādām fonogrammām, skanējums ir tāds, it kā uz skatuves būtu mūziķu grupa.

Mūziķis "dzīvajā" viens pats iespēlē dziesmā nepieciešamos motīvus ar instrumentiem, kurus tradicionāli spēlē vairāku cilvēku grupa, pats dzied arī tekstu un veido beatbox stila ritmu, tādējādi uz skatuves viens pats pildot vesela orķestra pienākumus.

"Uz skatuves esmu un darbojos viens, aizvietojot veselu grupu - ierakstot visu un miksējot dzīvajā izpildījumā. Latvijā patreiz šādu cilvēku orķestru nav daudz. Mani pašu šī māksla ieinteresēja, kad draugs parādīja man slavenākā šī stila piekopēja - Dub Fx ierakstus," var palepoties talantīgais mūziķis, kurš, atšķirībā no daudziem šova kolēģiem, var lepoties ne tikai ar labu balsi, bet ar spēju pārvaldīt dažādus instrumentus.

Savu izcilo talantu plašākai publikai Cālītis atrādījis augusta vidū notikušajos Rīgas svētkos. Piedaloties ielu mūzikas dienā, viņš spēlējis uz Kaļķu ielas. Tieši tad Cālītis apjautis tautas lielo interesi par viņa talantu.

"Man pat pačukstēja, ka esmu ieguvis tur uz vietas vērojošo skatītāju simpātijas, par ko paziņots arī radio," par atzinību priecājas Cālītis. Smejoties mūziķis atklāj, ka uzaicināt viņu sniegt koncertu esot pat ļoti izdevīgi, jo, maksājot honorāru vienam puisim, tiek iegūts veselas grupas skanējums, turklāt, tā kā mūzika ir Cālīša sirdslieta, viņš labprāt atsaucas visdažādākajiem uzaicinājumiem koncertēt.

To, kā viens pats Cālītis uzstājoties spēj radīt grupas efektu, jau 22. septembrī varēs novērtēt koncertā Omas briljanta istabā, bet 26. septembrī viņš muzicēs klubā Četri balti krekli.

Video: pirmais veikums - pašsacerētā dziesma Uguns kā gaiss. Cālītis iepazīstina ar savu talantu, viens pats aizvietojot veselu grupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!