Foto: F64

Sestdienas, 16. februāra, vakarā Ventspils teātra namā Jūras vārti un LTV1 tiešraidē sīvā cīņā tika noskaidrota tā dziesma, kas šogad dosies uz Malmē notiekošo starptautisko dziesmu konkursu Eirovīzija - par uzvarētājiem kļuva grupa PeR ar dziesmu Here We Go.

Kā jau ierasts, fināla cīņā arī šoreiz bija divi posmi - pēc tam, kad izskanēja visas 12 finālā iekļuvušās kompozīcijas, sākās balsojums par to, kuras trīs dziesmas iekļūs superfinālā.

Apkopojot žūrijas un skatītāju balsojumu, tika noskaidrots, ka superfinālā cīņu turpina Marta Ritova ar dziesmu I Am Who I Am, grupa Per ar dziesmu Here We Go un Samanta Tīna ar dziesmu I Need A Hero.

Superfināla balsojumā pārliecinoši līderi bija grupa PeR un dziedātāja Samanta Tīna, kuri gandrīz visu balsojuma laiku cīnījās plecu pie pleca, un brīdī, kad balsojums noslēdzās par katru no dziesmām bija nobalsots aptuveni 6000 reižu.

Pēc vairāku viesmākslinieku priekšnesumiem, starp kuriem bija arī dziedātāja Dona jaunākās dziesmas Māsa upe pirmatskaņojums, tika paziņots šī gada Eirovīzijas atlases uzvarētājs - maijā Latvijas vārdu Zviedrijā pārstāvēs grupa PeR.

Grupas līderis Ralfs gan superfināla balsojuma laikā godīgi atzina, ka nacionālās atlases uzvaras gadījumā viņi negarantē arī uzvaru lielajā Eirovīzijas konkursā, tomēr puiši solīja darīt visu, kas viņu spēkos, lai "pieceltu kājās Eiropu".

Jau vēstīts, ka Dziesmas 2013 fināla cīņu sestdienas vakarā atklāja dziedātājs Niko ar dziesmu One, viņam sekoja romantiskais duets Dāvids Kalandija un Dināra ar dziesmu Fool in Love, bet kā trešā uz skatuves kāpa Antra Stafecka ar dziesmu When You Are With Me.

Ar ceturto kārtas numuru uzstājās grupa PeR ar dziesmu Sad Trumpet, piektie uzstājās grupas Pieneņu vīns dalībnieki ar dziesmu The One, sestā uz skatuves kāpa Marta Ritova ar kompozīciju I Am Who I Am, bet veiksmīgo septīto kārtas numuru šoreiz bija izlozējusi dziedātāja LieneCandy ar dziesmu Higher and Higher.

Astotais kārtas numurs tika Samantai Tīnai un dziesmai I Need a Hero, devītā uzstājās Ieva Sutugova ar dziesmu Cold Heart, desmitie uz skatuves kāpa grupas Headline puiši ar dziemu Love, pirmspēdējā uzstājās Sabīne Berezina ar dziesmu Upside Down, bet finālistu priekšnesumus noslēdza grupa PeR ar Here We Go.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!