Foto: Privātais arhīvs

Šovā Okartes skatuve iepazītā dziedātāja Laura Raila (attēlā) tikko atgriezusies no Zviedrijas, kur viņa pavadījusi divas nedēļas kāda starptautiska muzikāla projekta ietvaros un nodibinājusi svarīgus kontaktus nākotnei.

Uz Zviedriju jaunā skatuves māksliniece devās oktobra vidū un divas nedēļas viņa kopā ar jaunajiem talantiem no dažādām pasaules valstīm Lundas pilsētā darbojās projektā Give Music a Chance.

"Tas bija neaizmirstams muzikāls piedzīvojums. Projekta mērķis bija sacerēt un ierakstīt dziesmu par pasaulē aktuālu tēmu, un mana grupa izvēlējās rasismu, jo tā tiešam ir liela problēma," DELFI Izklaidei stāsta Laura.

Kopā ar viņu projekta ietvaros radītajā grupā darbojies Railas brālis Edgars, kurš ir talantīgs bundzinieks, kā arī zviedru melnādainais reperis Thee Dejossy, pianists un saksofonists no Baltkrievijas Pāvels Klimko, basģitārists no Ukrainas Lemons, ka arī ģitāras virtuozs no Itālijas.

"Katru vakaru notika jam session koncerti, kur uzstājos, un vienu no vakariem man bija tas gods uzstāties kopā ar atzītu džeza sastāvu no Malmes.

Projekta laikā nodibināju izdevīgus kontaktus turpmākajai darbībai, piemēram, ar dziedātāju Allone no Togo, kurš ir atzīts dziedātājs visā Āfrikā. Sadarbība ar viņu būs ļoti interesanta un iedvesmojoša, jo viņa radītā mūzika skan salsas ritmos, un ir doma taisīt kopēju koncertprogrammu," nākotnes plānos dalās jaunā dziedātāja.

Zviedrijā Laura kopā ar grupu profesionālā studijā ierakstījusi arī projekta ietvaros radīto dziesmu, kura šobrīd tiek apstrādāta, bet jau drīzumā arī Latvijas mūzikas mīļotājiem būs iespēja to noklausīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!