Foto: Publicitātes attēli
Visai valstij jau otro mēnesi dzīvojot pašizolācijā, Liepājā rasts veids, kā no mājas dzīves nogurušos pilsētniekus izklaidēt un ļaut "dvēselei pacelties mazliet virs ikdienišķā".

Lai izvairītos no joprojām aizliegtās masu pulcēšanās, Ivo Fomina koncerts liepājniekiem netika iepriekš izziņots, proti, līdz pat tā sākumam nebija publiski zināms, kuru namu pagalmā priekšnesums notiks.

Ceturtdienas vakarā tas sākās un izskanēja blīvi apdzīvotā pagalmā, sniedzot cilvēkiem iespēju no saviem logiem un balkoniem vērot Fomina un Roberta Dintera sarūpēto izklaidi; tie cilvēki, kas bija pulcējušies pagalmā, bija vienas mājsaimniecības locekļi, vai arī viens no otra ieturēja noteikto 2 metru distanci.

"Ļoti rūpīgi un atbildīgi plānojām šo iekšpagalmu koncertu programmu īpaši no veselības drošības noteikumu ievērošanas viedokļa. Apspriedām norisi pasākumu rīkošanas komisijā ar atbildīgajiem dienestiem un ņēmām vērā visu rekomendācijas, pasākuma vietā dežūrēja pašvaldības policijas darbinieki, kuri rūpīgi sekoja līdzi, lai vienkopus nepulcējas cilvēki no dažādām mājsaimniecībām. Un mēs visi kopā pierādījām - liepājnieki ir ļoti disciplinēti un atbildīgi," vēstīts pilsētas "Facebook" lapā.

Lielākā daļa klātienes koncerta apmeklētāji bija iznākuši uz saviem balkoniem un koncertu baudīja no savām dzīvesvietām – caur atvērtiem logiem un uz balkoniem.

Savukārt koncerta tiešraidi internetā laika posmā no pulksten 19.00-20.00 vēroja vairāk nekā 23 000 skatītāju, vēsta Liepaja.lv.

Kā noskaidroja portāls "Delfi", šis bijis pirmais koncerts cikla "Pilsētas serenādes" ietvaros. Paredzēti vēl deviņi koncerti, kas, līdzīgi kā Fomina uzstāšanās, arī būs iepriekš neizziņots pārsteigums.

Paredzēts, ka Liepājas daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos turpmāk uzstāsies arī Uldis Marhilēvičs, Jānis Strazds, Andris Ērglis, Ainars Virga, Tabita Balode, Karina Tatarinova, Everita Pjata-Gertnere, Viktors Ellers, Normunds Kalniņš, Miks Akots, Kristens Kupčs un citi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!