Foto: F64

Ar kārtējo skandālu izcēlušies savulaik populārās rokgrupas Līvi dalībnieki Jānis Grodums (attēlā) un Ainars Virga, kuri aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā notikušajā ceturtās Adventes koncertā uz skatuves kāpuši manāmā reibuma stāvoklī.

20. decembrī Jelgavas kultūras namā risinājās Groduma un viņa pavadošās grupas, kuras sastāvā iekļauts arī Virga, koncerts, kura reklāmā klausītājiem tika solītas grupas Līvi dziesmas, kā arī populāras Ziemassvētku kompozīcijas Groduma, viņa grupas, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīgu kvarteta un Jelgavas 4. vidusskolas zēnu kora izpildījumā.

Lai gan pirms pasākuma iecerētā programma bija labi pārdomāta un solījās gūt skatītāju atzinību, koncerts izgāzās, jo, kā portālam Zemgales Ziņas pavēstījusi Jelgavas pašvaldības aģentūras Kultūra direktora vietniece Inta Englande, abi galvenie pasākuma dalībnieki - Grodums un Virga - uz to ieradušies "saguruši".

"Šāds gadījums manā praksē notika pirmo reizi, lai gan pie mums viesojušies dažādi mākslinieki un kolektīvi. Koncerts jau praktiski bija sācies, kad "saguruši" ieradās abi "lielie mākslinieki". Žēl pievilto jelgavnieku," pēc pasākuma iespaidos dalījusies Englande.

"Varēja redzēt, ka cenšas arī vakara galvenie varoņi, sevišķi Ainars Virga, kuram jau pati noturēšanās uz skatuves, šķiet, sagādāja ne mazums grūtību. Nebūsim tiesātāji, slimība var piemeklēt jebkuru, un lai mākslinieku likstas ķidā tā saucamā "dzeltenā" prese," rakstīts Zemgales Ziņu portālā publicētajā pasākuma aprakstā.

Pēc koncerta, kura laikā skatītājiem acīmredzams bijis tas, ka Virga un Grodums uz skatuves kāpuši alkohola reibumā, pasākuma organizatoriem nācies atvainoties par mūziķu "nekorekto" uzvedību uz skatuves un apmeklētājiem solīt atmaksāt par biļetēm izdoto naudu.

Šī nav pirmā reize pēdējo gadu laikā, kad Līvu mūziķi pieviļ savus klausītājus - daudzos Latvijas rokgrupas fanos savulaik lielu sašutumu izraisīja autoavārijā bojā gājušā līva Daiņa Virga piemiņas koncerts Ogres estrādē 2003. gada augustā, kad Virgas un Groduma uzstāšanās simtiem koncerta skatītājos radīja bažas par to, ka viņi savu biedra piemiņu apkaunojuši, uzstājoties alkohola reibumā.

Toreiz pats Grodums abu uzvedību skaidroja ar autoavārijā gūtajām traumām, atklājot, ka "abiem ir smagas smadzeņtrīces" un tādēļ varot rasties iespaids, ka mūziķi uz skatuves kāpuši iereibuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!