Foto: Publicitātes foto

Dziedātāja un dziesmu autore Marta Ritova kopā ar studijas "RASA" bērniem radījusi "Gaismas dziesmu", kurā skan latviešu un ukraiņu valoda.

Dziesmas idejas autore un studijas "RASA" vadītāja Līva Bondare stāsta: "Man bija vēlme radīt dziesmu, kas veltīta ukrainas bērniem, kuri šobrīd ir izklīdināti pa visu pasauli. Vēlējos ar dziesmu nodot ukraiņu bērniem vēsti, ka šeit, Latvijā, bērni zina par viņiem, jūt līdzi un grib atbalstīt. Šo domu brīnišķīgi uztvēra un dzejas izpildījumā ietērpa Guntars Račs, savukārt Marta Ritova radījusi skaistu, smeldzīgu melodiju," saka Bondare.

"Gaismas dziesmai" tapis arī video. Tajā piedalās bērni no Ukrainas, kuri šobrīd mājvietu atraduši Latvijā. Klips tapis šovasar Užavā. Video versijai pievienoti arī subtitri ukraiņu valodā.
Dziesmas ierakstā piedalījies un čella partiju iespēlējis Raimonds Macats, kā arī bundzinieks Artis Orubs, kurš iespēlējis perkusijas. Dziesmu producējis un papildus instrumentus ieskaņojis pieredzējušias producents Artūrs Palkevičs. Dziesmu miksējis Jānis Kalve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!