Foto: LETA

Televīziju piedāvātie dziedāšanas šovi dod iespēju atrast labus dziedātājus ar potenciālu, uzskata Mikrofona ierakstu valdes priekšsēdētāja Elita Mīlgrāve (attēlā pa kreisi).

To, ka starp televīzijas šovu beigušajiem dalībniekiem ir arī labi izpildītāji, apliecina Latvijas mūzikas ierakstu Gada balva, kurai šoreiz debijas kategorijā ierakstus iesnieguši daudzi OKartes akadēmiju beigušie dziedātāji.

"Domāju, ka tam visam ir potenciāls. Arī mēs kā ierakstu kompānija skatāmies uz tiem, kuri ir izgājuši šo skolu, vērtējot to, kurš no viņiem ir gatavs tālāk kaut ko darīt, kuram ir potenciāls un radošums.

Tajā pašā laikā jāņem vērā, ka televīzijas šovos ir gatava recepte, kuru viegli uztvert. Šovi kaut kā tomēr ietekmē māksliniekus, bet tad, kad viņi no tā iziet ārā, tad arī parādās, vai viņi ir vai nav spējīgi kaut ko darīt paši," akcentēja Mīlgrāve.

Mikrofona ieraksti patlaban sākuši strādāt ar Martu Ritovu. Kā uzskata Mīlgrāve, viņa ir ļoti talantīga un interesanta meitene - "varētu pat teikt, ka viņa ir Noras Džonsas latviešu versija".

Lielu skaitu no "okartiešiem" varēs redzēt arī Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases pusfinālos, kur jaunie dziedātāji sevi parādīs jaunā kvalitātē. Eirovīzijas konkursā sevi parādīs, piemēram, Antra Stafecka, Kristīne Šomase un Sabīne Berezina.

"Protams, ka šiem dziedātājiem visu laiku piekārs OKartes birku un tam būs arī negatīva pieskaņa, lētums, taču tas ir laika jautājums, jo tad, ja viņi sevi pierādīs - un mēs kā ierakstu kompānija arī mēģināsim palīdzēt -, tad agri vai vēlu tā birka pazudīs.

Lai kā arī lamātu šovus un tamlīdzīgas lietas, šobrīd neviens vairs nekar klāt birkas Aijai Andrejevai, kura ir piedalījusies Talantu fabrikā, vai arī Donam. Ir daudzi mākslinieki, kuri tam ir izgājuši cauri, un tā viņiem ir bijusi laba skola," sacīja Mikrofona ierakstu valdes priekšsēdētāja, piebilstot, ka televīzijas šovos tomēr notiek kadru kalve.

Mīlgrāve atzīmēja, lai sasniegtu labus rezultātus, visam pamatā ir jābūt izglītībai.

"Mums ļoti augstā līmenī ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, un neviens no klasiskās mūzikas žanra pārstāvjiem nav ticis pasaulē, nebeidzot šo skolu. Taču popmūzikai šādas skolas nav - ir tikai OKartes akadēmija," norādīja Mīlgrāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!