Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien, 12. maijā, Stokholmā tika izvēlēts starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" otrais finālistu desmitnieks. Lielajai cīņai kvalificējās arī Latvijas pārstāvis Justs ar dziesmu "Heartbeat".

Producents Juris Millers sarunā ar "Delfi Izklaidi" atzina, ka iekļūt finālā Justam palīdzējis ne tikai gana pārliecinošais sniegums, bet arī veiksmīga apstākļu sakritība.

"Otrajā pusfinālā bija mazāk klausītājiem interesantu dziesmu. Tāpat pirmais pusfināls bija vizuāli spēcīgāks – tur bija daudz vairāk izpildītāju ar iespaidīgām un pārdomātām projekcijām, gaismām un citiem tehniskajiem risinājumiem.

Latvijai tas, protams, nāca tikai par labu, jo, ja Justs būtu cīnījies pirmajā pusfinālā, viņam būtu daudz, daudz grūtāk palikt atmiņā," vērtē Millers.

Fināla 26 izpildītāju vidū Justs neesot ne sliktākais, ne arī pats labākais.

"Tas ir objektīvu iemeslu dēļ. Tur ir mākslinieki ar ļoti lielu skatuves pieredzi, bet Justam "Supernova" bija pirmā lielā pieredze televīzijā," spriež producents.

Tiesa, Justs visu izdarījis pienācīgi. Lai gan viņa ķermeņa valoda liecinājusi, ka puisis ir uztraucies, viņš ar to labi ticis galā un godam izpildījis savu uzdevumu.

Kad rimis prieks par to, ka Latvijai otro gadu pēc kārtas izdevies iekļūt finālā, skatītāji un "Eirovīzijas" eksperti sākuši apspriest Justa izredzes fināla cīņā.

Šeit Milleru bažīgu darot bukmeikeru prognozes – ja iesākumā Justam prognozēta 5. līdz 7. vieta, tad tagad viņa vārds grozās ap topa lejasgalu.

"Tagad ir redzēti citi šovi tādi, kādi viņi ir. Priecāšos, ja Justam izdosies gūt augstu vietu, bet šajā konkurencē tas varētu būt grūti. Protams, balsošana ir laimes spēle, un atliek vien turēt īkšķus," tā Millers.

Kā Justa stipro pusi finālā producents min viņa spēcīgo balss tembru, kas gan vēl jāpilnveido, bet klupšanas iemesls varētu būt tas, ka vēlās nacionālās atlases dēļ ir bijis pārāk maz laika Justa un dziesmas "Heartbeat" popularizēšanai ārpus Latvijas robežām.

Foto: Vida Press
Protams, karstas diskusijas ir arī par Justa priekšnesuma projekcijām, kuras ne visi sapratuši un spējuši saistīt tās ar dziesmas vēstījumu.

"Tiem, kuriem projekcijas varēja "nolasīt", tie bija sagatavoti mājas darbi. Es nezinu, bet man ir aizdomas, ka Latvijas gadījumā tur nav ne kapeikas no mūsu idejām, bet gan rīkotāju redzējums par dziesmu un to, kā tam jāizskatās. Tādas kā dežūrprojekcijas," spriež Millers.

Viņu izbrīnījis arī tas, ka Justs priekšnesuma laikā vairījies no acu kontakta ar skatītājiem caur kamerām – aci pret aci ar cilvēkiem otrpus ekrāniem viņš nonāca tikai dziesmas beigās.

"Acis ir viens no Justa trumpjiem, ko izmantot," norāda producents.

To, kā mūsu pārstāvim veiksies "Eirovīzijas" finālā, noskaidrosim sestdienas, 14. maija, vakarā, kad viņš kopā ar vēl 25 izpildītājiem kāps uz "Globe Arena" skatuves, lai cīnītos par Eiropas skatītāju simpātijām.

Īss atskats uz pirmo desmit finālā iekļuvušo izpildītāju priekšnesumiem:

Īss atskats uz otro desmit finālā iekļuvušo izpildītāju priekšnesumiem:

Finālā automātiski iekļuvušie izpildītāji:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!