Foto: EPA/Scanpix/LETA

66. starptautiskais dziesmu konkurss "Eirovīzija" nākamā gada maijā noritēs Itālijas pilsētā Turīnā, piektdien paziņots konkursa rīkotāju sociālajos kontos.

Itālijas ziemeļrietumu pilsēta Turīna izcīnījusi iespēju pie sevis uzņemt 2022. gada "Eirovīzijas" dziesmu konkursu. Kā vēsta rīkotāji, pašreizējais plāns paredz, ka konkursa fināls notiks 14. maijā, bet divi atlases pusfināli – 10. un 12. maijā. Sarīkojums tiks organizēts daudzfunkcionālajā arēnā "Pala Alpitour", gluži blakus Olimpiskajam stadionam. 2006. gadā tieši Turīnā notika ziemas olimpiskās spēles.

Pateicoties grupas "Måneskin" uzvarai šā gada konkursā Roterdamā, Itālija kļuva par nākamā konkursa rīkotājvalsti. Iepriekšējās tādas reizes bija 1991. gadā un 1965. gadā, kad "Eirovīzija" notika attiecīgi Romā un Neapolē.

Itālijas raidorganizācijas "Rai" vadītājs Karlo Fuorts pauž prieku, ka pēc 31 gada pārtraukuma lielā "Eirovīzija" atkal atgriezīsies Itālijā. Izvēli par labu Turīnai noteica gan "Rai", gan Eiropas Raidorganizāciju savienība.

"Delfi" jau ziņoja, ka šonedēļ Latvijas Televīzija izsludinājusi dziesmu pieņemšanu konkursam "Supernova", kas ir Latvijas dziesmu atlase lielajai "Eirovīzijai'.

Konkursā aicināti piedalīties izpildītāji, autori un producenti, kuri sasnieguši 16 gadu vecumu. Gaidīti solistu, duetu un grupu (līdz sešiem dalībniekiem) pieteikumi. Nolikums paredz, ka ārvalstu pilsoņi drīkst piedalīties konkursā kā dziesmas fonogrammas producenti. Iesniegtā dziesma nedrīkst būt publicēta vai atskaņota publiski pirms 2021. gada 1. septembra.

Dziesmu un izpildītāju iekļūšanu "Supernova 2022" televīzijas pārraidēs noteiks LTV izvēlēta žūrija. LTV arī patur tiesības uzaicināt izpildītājus un autorus dalībai konkursā. Nākamajā kārtā iekļuvušos paziņos šī gada decembrī. Dziesmas iespējams pieteikt līdz 7. decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!