Foto: DELFI.lt

Aizvadītajā nedēļā portāls "ESCToday" atceltā "Eirovīzijas" dziesmu konkursa vietā piedāvāja alternatīvu – #EurovisionHomeContest. Alternatīvā balsojuma finālā triumfēja Lietuvas pārstāvji, bet Latvijas izvēlētā izpildītāja Samanta Tīna iekļuva 6. vietā.

"Es ne mirkli nešaubījos, ka mēs būtu lielajā "Eirovīzijas" finālā un top 10," par sesto vietu "Eirovīzijas" fanu balsojumā savā "Facebook" profilā priecājās pati dziedātāja, kura pirms tam nebija slēpusi sarūgtinājumu par starptautiskā dziesmu konkursa atcelšanu.

Sestdien, 28. martā, notikušā #EurovisionHomeContest fināla ietvaros ikviens no mājām varēja balsot par kādu no priekšnesumiem, kas pirms tam notikušajās balsojuma kārtās bija kvalificējušies finālam.

Visvairāk balsu – 10 800 – ieguva Lietuvas pārstāvji "The Roop", kuri bija absolūti pirmā pusfināla līderi un kuriem pirms "Eirovīzijas" atcelšanas tika prognozēta uzvara šī gada dziesmu konkursā. Samanta Tīna ar dziesmu "Still Breathing" fināla balsojumā ar 1764 balsīm ierindojās 6. vietā.

Tikmēr neatbildēts palicis jautājums, vai nākamo gadu Samanta Tīna varēs realizēt sen loloto sapni un beidzot kāpt uz lielās "Eirovīzijas" skatuves. Lai gan vairākas valstis jau apstiprinājušas, ka 2021. gadā uz konkursu sūtīs šogad izvēlētos izpildītājus ar jaunām dziesmām, Latvijas Televīzija (LTV) pagaidām ar lēmumu nesteidzas.

Piektdienas, 27. marta, rītā LTV tviterī paziņoja, ka šis lēmums tiks pieņemts pēc ārkārtējās situācijas beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!