Foto: DELFI

Radio SWH politekonomisko procesu apskatnieks Pans Kleksis jeb žurnālists Māris Zanders (attēlā) piektdien, 30. augustā, sociālajos tīklos nācis klajā ar paziņojumu, ka, beidzoties augustam, arī Kleksis savu darbību radio pārtrauks.

"Šodien uzzināju, ka augusts bijis pēdējais dzīves mēnesis personāžam Pans Kleksis Radio SWH. No comment. Priecātos par piedāvājumiem," sociālajā mikroblogu vietnē Twitter vēstījis Zanders.

Klekša atbalstītāji pauduši neizpratni, kādēļ šāds lēmums pieņemts, taču pats Zanders bijis lakonisks un nekādās diskusijās par šo tēmu nav iesaistījies.

Taujāts, vai līdz ar Kleksi no radio pazudīs arī ikrīta raidījums, kurā iztaujāja dažādus politiķus, Māris sniedzis atbildi, ka darbību izbeigs tikai viņa personāžs, savukārt uz jautājumu, kas nāks viņa vietā, Zanders paskaidrojis, ka "nekas nenāks".

Ļaudis sociālajos tīklos jau pauduši pārliecību, ka, ja Radio SWH vairs nebūs dzirdams Pans Kleksis jeb Zanders, šo raidstaciju vairs neesot vērts klausīties, ņemot vērā to, ka šogad SWH jau pārtraucis sadarbību ar vairākām spilgtām ētera personībām.

Jau vēstīts, ka jūlija sākumā ikrīta programmu Rīta svīta pameta ētera balss Zane Stocka, bet šī gada sākumā savu darbību rīta programmā BB Brokastis pārtrauca joku plēsējs Ufo.

Sabiedrība spriež, ka, ja vairākas spēcīgas personības tik īsā laika periodā tiek izslēgtas no radio komandas, tas neko labu neliecinot, savukārt citi prāto, ka Zanders, acīmredzot, kādam "uzkāpis uz varžacīm", tādēļ pieņemts lēmums viņa personāžu Panu Kleksi likvidēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!