Foto: Publicitātes foto
Sagadīšanās dēļ šogad vienā vakarā, 12. februārī, visas trīs Baltija valstis izvēlējās savus dalībniekus starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija", kas maijā notiks Itālijas pilsētā Turīnā.

Lielākā intriga nacionālajās atlasēs tomēr bija Latvijai – līdz pat pēdējam brīdim nebija skaidrs, kurš uzvarēs. Kā jau zināms, mēs uz lielo "Eirovīziju" sūtīsim sešu puišu grupu "Citi zēni" ar dziesmu "Eat your salad".

Igaunijas un Lietuvas konkursos intriga nebija tik liela, proti, favorīti izkristalizējās diezgan ātri. Abās kaimiņvalstīs uzvarētāju noteica skatītāju un žūrijas kopvērtējuma punkti.

Igaunijā triumfēja 24 gadus vecais armēņu izcelsmes dziedātājs Stefans Airapetjans ar skaņdarbu "Hope" – par meliem, lepnumu un cerībām.
Savukārt Lietuvā uzvarēja 1988. gadā Klaipēdā dzimusī māksliniece Monika Liu ar dziesmu "Sentimentai", kas guva maksimālo punktu skaitu gan no skatītāju, gan žūrijas puses. Pirmo reizi Lietuva "Eirovīzijā" izskanēs savā valodā.

Lietuva startēs "Eirovīzijas" pirmajā pusfinālā (tad arī Latvija kāps uz skatuves) 10. maijā, bet Igaunija – otrajā pusfinālā 12. maijā. "Eirovīzijas" fināls notiks 14. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!