Foto: Sputnik/Scanpix

Tapis zināms, ka Krievijas pārstāve "Eirovīzijā" Jūlija Samoilova dziesmu konkursā tomēr nepiedalīsies attālināti ar video translācijas starpniecību.

Krievijas Pirmais kanāls izdevumam "Gazeta.ru" norādījis, ka pieņemts lēmums atteikties no Eiropas raidorganizāciju savienības (EBU) priekšlikuma, ka Jūlija varētu uzstāties video tiešraidē no Maskavas, nevis kāpt uz skatuves Kijevā.

Kanāla pārstāvji uzsvēruši, ka saskaņā ar "Eirovīzijas" noteikumiem konkursa rīkotājvalstij jānodrošina, lai visi dziesmu konkursa dalībnieki pasākuma norises laikā saņemtu vīzas ieceļošanai reģionā.

Savukārt Ukraina, liedzot Jūlijai iebraukt valstī, viņuprāt, klaji pārkāpj šos noteikumus.

"Mēs piedāvājumu piedalīties attālināti uzskatām par dīvainu un noraidām to, jo tas acīmredzami ir pretrunā ar konkursa būtību, kas paredz, ka dalībnieki uzstājas dzīvajā izpildījumā uz lielās "Eirovīzijas" skatuves," teikts Krievijas Pirmā kanāla paziņojumā

Kanāla pārstāvji norādījuši, ka EBU nevajadzētu šogad izgudrot jaunus, īpaši Krievijas pārstāvim paredzētus konkursa noteikumus.

Tapis arī zināms – ja neizdosies rast kompromisu un Jūlijai tiks liegta iespēja uzstāties Ukrainā, viņa Krieviju "Eirovīzijā" pārstāvēs nākamgad.

Atgādinām, ka Ukraina, kur šogad notiks "Eirovīzija", aizliegusi Samoilovai uz trim gadiem iebraukt valsts teritorijā. Ukrainas Drošības dienests (UDD) šādu lēmumu pieņēma, balstoties uz saņemto informāciju, ka dziedātāja ir pārkāpusi Ukrainas likumus, 2015. gadā apmeklējot Krievijas okupēto Krimu.

Samoilova toreiz uz koncertu Krimā ieradās taisnā ceļā no Maskavas, tādējādi pārkāpjot Ukrainas likumdošanu, kas Krimā ļauj iebraukt tikai caur Ukrainu.

Ja izdosies atrisināt samilzušās problēmas, 27 gadus vecā Samoilova, kura kopš 13 gadu vecuma ir pirmās grupas invalīde un pārvietojas ratiņkrēslā, "Eirovīzijā" uzstāsies ar dziesmu "Flame is Burning".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!