Foto: EPA/LETA

Britu mūzikas izdevums New Musical Express veicis aptauju, lai noskaidrotu, kas ir vislabākās kaverversijas pasaules mūzikas vēsturē.

Iepriekšējos gados līdzīgās aptaujās uzvarējusi, piemēram, Džimija Hendriksa versija par Dilana dziesmu All Along the Watchtower vai Pet Shop Boys variants U2 dziesmai Where the Streets Have No Name, taču šogad veiktajā aptaujā uzvarējusi angļu grupa Muse (attēlā).

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem par labāko kaverversiju atzīta Muse izpildītā dziesma Feeling Good no grupas otrā albuma Origin of Symmetry. 1964. gadā šo dziesmu sacerēja Leslijs Brikuss un Entonijs Ņūlijs, un vēlāk to izpildījuši tādi mūziķi kā Nina Simone, Džordžs Maikls, Traffic, Pussycat Dolls un citi.

Otrajā vietā ierindojusies klasiskā rokenrola kompozīcija Twist and Shout bītlu izpildījumā, bet trešajā - Džonija Keša versija par grupas Nine Inch Nails dziesmu Hurt.

Tāpat aptaujā tika noskaidrota arī visu laiku vissliktākā kaverversija. Par tādu tika atzīta Britnijas Spīrsas 2001. gadā izpildītā dziesma I Love Rock'n'Roll, ko 1975. gadā sacerēja Londonas grupas The Arrows dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!