Foto: Reuters/Scanpix

Popmūziķis Maikls Džeksons (attēlā) jau otro gadu pēc kārtas ir visvairāk pelnošo mirušo slavenību saraksta augšgalā, liecina šī gada saraksts, kas otrdien publicēts finanšu vietnē Forbes.com.

Džeksons, kurš 2009. gadā 50 gadu vecumā nomira no medikamentu pārdozēšanas, pēdējā gada laikā ir nopelnījis 170 miljonus ASV dolāru (aptuveni 86 miljonus latu). Džeksons šogad ieņem arī otro vietu visvairāk pelnošo dzīvo un mirušo mūziķu sarakstā. 

Visvairāk pelnošo mirušo slavenību saraksta otrajā pozīcijā šogad ir rokmūziķis Elviss Preslijs ar 55 miljoniem dolāru (27,8 miljoniem latu), bet trešajā vietā ir "mūžam jaunā" Holivudas aktrise Merilina Monro ar 27 miljoniem dolāru (13,7 miljoniem latu).

Ceturtajā vietā ierindojies 2000. gadā mirušais amerikāņu komiksu mākslinieks Čārlzs Šulcs ar 25 miljoniem dolāru, bet saraksta piektajā vietā ar 12 miljoniem dolāru (sešiem miljoniem latu) ir gan Holivudas aktrise Elizabete Teilore, kas 79 gadu vecumā nomira šī gada martā, gan arī leģendārais bītls Džons Lenons.

Vēl pelnošāko nelaiķu pirmajā desmitniekā iekļuvis fiziķis Alberts Einšteins, rakstnieks Teodors Geisels, pazīstams ar pseidonīmu Dr.Seuss, mūziķis Džimijs Hendrikss un zviedru rakstnieks Stīgs Larsons.

Šī gada visvairāk pelnošo mirušo slavenību sarakstā iekļauti tie nelaiķi, kas no 2010. gada oktobra līdz šī gada oktobrim nopelnījuši vismaz sešus miljonus dolāru (trīs miljonus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!