Foto: AP/Scanpix

Prestižais mūzikas žurnāls Rolling Stone publiskojis sarakstu ar piecdesmit labākajiem 2012. gada albumiem pasaules mūzikā, un šī topa pirmajā vietā ierindojies Brūss Springstīns (attēlā) ar savu jaunāko veikumu Wrecking Ball.

"Bosa" Wrecking Ball pārdošanā nonāca marta sākumā, un tas bija 17. studijas albums Springstīna diskogrāfijā. Pēc pārdošanas rezultātiem disks ieņēma pirmo vietu ASV, Lielbritānijas un dažu citu valstu mūzikas hitparādēs.

Otrajā vietā ierindots amerikāņu mūziķa Frenka Oušena debijas albums Channel Orange, kas nāca klajā jūlijā, un pirmās vietas labāko albumu topos tas ieņem arī citu mūzikas izdevumu aptaujās, piemēram, Spin, New Musical Express, Mojo un Paste.

Trešajā vietā iekļuvis grupu The White Stripes, The Raconteurs un The Dead Weather dalībnieks Džeks Vaits, kurš šogad laida klajā savu pirmo solo albumu ar nosaukumu Blunderbuss.

Ceturtajā vietā ierindots Bobs Dilans ar savu trīsdesmit piekto studijas albumu Tempest, bet ar visu Rolling Stone sarakstu var iepazīties šeit.

Saraksta veidotāji paši atzīmē, ka labāko albumu topā ir daudz mūzikas veterānu - bez 71 gadu vecā Dilana un 63 gadus vecā Springstīna tajā ir arī Nīls Jangs (67), Džimijs Klifs (64), Leonards Koens (78), Doktors Džons (72), Bonija Raita (63) un citi.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā resurss Rolling Stone par gada labāko albumu atzina dziedātājas Adeles disku ar nosaukumu 21.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!