Foto: Publicitātes foto

Britu mūzikas žurnāls New Musical Express nosaucis simts labākos videoklipus mūzikas vēsturē, un par pašu labāko atzīts leģendārā amerikāņu dziedātāja Džonija Keša (attēlā) izpildītās dziesmas Hurt videoklips.

Oriģinālo šīs dziesmas versiju sacerēja grupa Nine Inch Nails un iekļāva to savā 1994. gada albumā The Downward Spiral, savukārt Kešs to iedziedāja 2002. gadā un tā parādījās albumā American IV: The Man Comes Around.

Džonija Keša versijas videoklipa režisors ir Marks Romaneks, kurš līdz tam bija darbojies arī ar tādiem pazīstamiem mūziķiem kā Deivids Bovijs, Madonna, Lenijs Kravics un citi. Hurt videoklips saņēma vairākas prestižas mūzikas balvas, turklāt arī Grammy balvu, tiesa, jau pēc paša mūziķa nāves.

Labāko klipu saraksta otrajā vietā iekļauts grupas Radiohead dziesmas Just videoklips, bet trešajā - Krisa Aizaka dziesmas Wicked Game video.

New Musical Express labāko klipu desmitniekā vēl ierindojušies Soundgarden, Bjorkas, Foo Fighters, Weezer, Beastie Boys, Sigur Ros un The Prodigy klipi, bet ar visu simtnieku varat iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!