Foto: Mango

Sestdien, 21. janvārī, Ventspils Olimpiskajā centrā noslēdzās ikgadējā Latvijas Radio 2 pop un roka dziesmu aptauja Muzikālā banka, kurā šogad ar kompozīciju Ave Pali triumfēja Aija Andrejeva un grupa Otra puse.

Šogad Muzikālās bankas organizatoru komanda bija īpaši centusies - skatītājus pārsteidza vērienīgs ūdens šovs, kas papildināja visas dziesmu aptaujas finālā iekļuvušo dziesmu priekšnesumus, kā arī citas multimediālas nianses un uzstāšanās.

Ar īpaši ceremonijai gatavotiem priekšnesumiem koncertu papildināja arī Muzikālās bankas ekspertu padomes dalībnieki Aigars Grāvers, Kārlis Lācis, Nils Īle, Ainars Mielavs, Intars Busulis, Žoržs Siksna, Ilona Bagele un citi.

Arī šogad, kā jau ierasts, par gada vērtīgākās dziesmas titulu cīnījās 15 kompozīcijas – Aijas Andrejevas un grupas Otra puse izpildītā dziesma Ave Pali, Reiniku ģimenes emocionālā kompozīcija Debesis tomēr ir, grupas Musiqq dziesmas Dzīve izdodas un Miljonārs, kā arī Andra Ērgļa dziesma Izvēlies.

Tāpat aizvadītajā gadā radio klausītāju simpātijas bija iekarojusi Laura Reinika izpildītā Labāk vēl neaizmiedz, Jāņa Lemeža un Nika Matvejeva kopīgi dziedātā Laid mani mājās, Ivo Fomina dziesma Pat ja tev, Oskars Deigelis ar dziesmu Minēt nav vērts, Kaža ar dziesmu Slāpes nepāries un Nikolaja Puzikova Viens un tas pats.

Ar īpaši atraktīvu šovu skatītājus priecēja grupa Labvēlīgais tips, kuras dziesma Tu mani demoralizē arī bija starp 15 aizvadītā gada populārākajām kompozīcijām, kā arī Miks Dukurs un DJ Dween ar dziesmu Tu mani cel.

Divas no topā iekļuvušajām muzikālajām apvienībām ceļu uz Ventspili nebija mērojušas - nozīmīgāku muzikālo izaicinājumu dēļ Muzikālās bankas skatītājiem tika liegta iespēja klātienē skatīt šobrīd vienu no aktuālākajām grupām Instrumentus ar dziesmu Pilnīgi viens, bet bez grupas PeR atbalsta uz skatuves kāpa Lady's Sweet, lai izpildītu dziesmu Mazajām sirsniņām.

Balsotāju un ekspertu komisijas kopvērtējumā pirmo vietu ieguva Aija Andrejeva un grupa Otra puse ar dziesmu Ave Pali, otrajā vietā palika grupa Instrumenti, trešajā vietā ierindojās Musiqq ar Miljonāru, ceturtajā – Lauris Reiniks ar Labāk vēl neaizmiedz, bet piekto vietu ieņēma Niks Matvejevs un Jānis Lemežs ar Laid mani mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!