Foto: DELFI

Straujiem soļiem tuvojas brīdis, kad tiks pasniegtas Mūzikas ierakstu Gada balvas Zelta Mikrofons 2013, un šonedēļ beidzot apkopotas Latvijas radio staciju atskaites un noskaidrotas piecas pērn visvairāk skanējušās dziesmas.

Apkopojot radiostaciju iesniegtās atskaites par atskaņotajām fonogrammām, Latvijas izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) paziņojusi piecas pērn visvairāk atskaņotās dziesmas, kuras sacentīsies Zelta mikrofons 2013 kategorijā "Radio hits".

Populārākā dziesma tiks nosaukta Mūzikas ierakstu Gada balvas pasniegšanas ceremonijā, kas 5. martā norisināsies Latvijas Nacionālajā teātrī, bet šobrīd zināmi pieci visvairāk skandinātie pašmāju hiti pērn.

Šajā pieciniekā iekļuvusi apvienības Otra puse kompozīcija Uzzīmē mani, kas aizvadītajā mēnesī arī Latvijas Radio 2 popa un roka dziesmu aptaujā Muzikālā banka tika atzīta par otro populārāko dziesmu pērn.

Tāpat šajā sarakstā iekļuvis arī Muzikālās bankas 2013. un 2012. gada laureāts, mūziķis Dons, turklāt, starp pieciem pērn visvairāk atskaņotajiem pašmāju hitiem ir ierindojušās divas viņa dziesmas - Māsa upe un Signāls.

Pieciniekā iekļuvusi arī grupas Prāta vētra kompozīcija Vēl vien klusā daba un Igo un Ievas Kerēvicas izpildītā dziesma Meitenes pasakām vēl tic, taču to, kurš no šiem pieciem ir vispopulārākais radio hits, mēs varēsim uzzināt tikai martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!