Foto: Vida Press
Žurnāls "Forbes" ieskatījies populāru hiphopa mākslinieku maciņos un noskaidrojis, kuri šīs mūzikas žanra pārstāvji ieņēmuši pirmās piecas vietas turīguma topā.

"Forbes" vēsta, ka pirmās vietas ieguvējs jau vairākus gadus nav nekāds pārsteigums – tas ir mūziķis, aktieris un producents Diddy. Tomēr šī topa ekspertiem zīmīgi šķitis, ka viņam izrādīta nopietna konkurence. Mūziķis un producents Jay-Z pēdējā gada laikā spējis savu bagātību vairot par 30 procentiem, pietuvojoties ļoti tuvu iepriekš nepārspētajam līderim.

"Forbes" eksperti vēsta, ka atliek tikai minēt – kurš no abiem pirmais pārkāps miljardiera statusa slieksni.

1. vieta – Diddy

Foto: Vida Press

820 miljonus ASV dolāru nopelnījis Diddy

Slavu guvis ar mūziku, Šons Džons Kombs lielāko daļu ienākumu tomēr gūst no ar mūziku nesaistītiem biznesiem.

Kamēr mūziķa skatuves vārds mainījies no Puff Daddy uz P Diddy un nu jau vienkārši Diddy, pirmo vietu "Forbes" topā viņam izdevies saglabāt nemainīgu jau vairāku gadu garumā. Viņa vairāk nekā 800 miljonu lielos ienākumus veido ienesīgais alkohola bizness "Ciroc", lielas daļas TV kanālu tīklā "Revolt", minerālūdens zīmols "Aquahydrate" un tekilas zīmols "DeLeon".

2. vieta – Jay-Z

Foto: Vida Press

810 miljonus ASV dolāru nopelnījis Jay-Z

Tiek lēsts, ka ASV telekomunikāciju kompānijas "Sprint" veiktās investīcijas mūzikas straumēšanas pakalpojumā "Tidal" paaugstinājušas tā vērtību līdz 600 miljoniem ASV dolāru. Tas ir desmit reižu vairāk nekā pirms diviem gadiem, kad Jay-Z šo platformu iegādājās. Viņa biznesa vērtības pieaugums ļāvis šogad apsteigt Dr. Dre un teju noķert līdz šim nepārspēto līderi Diddy.

Bejonsas dzīvesbiedram maciņu papildina arī izklaides kompānijas "Roc Nation" ienākumi un šampanieša zīmols "Armand de Brignac".

3. vieta – Dr. Dre

Foto: Vida Press

740 miljonus ASV dolāru nopelnījis Dr. Dre

Andrē Jangs – plašāk pazīstams ka Dr. Dre – savu austiņu zīmolu "Beats" pārdeva kompānijai "Apple" 2014. gadā par trim miljardiem dolāru. Šis darījuma summa tiek uzskatīta par līdz šim lielāko, kas samaksāta par kāda mūziķa zīmolu, viņam dzīvam esot. Šobrīd viņš var mierīgi atpūsties un baudīt, kā aug viņa ieguldījuma procenti.

Dre strādājis ar lielāko daļu zināmāko reperu – Snoop Dog, Eminem, Xzibit, 50 Cent, Kendriku Lamāru un citiem.

4. vieta – Birdman

Foto: Vida Press

110 miljonus ASV dolāru nopelnījis Birdman

Meksikāņu izcelsmes reperis Birdman jeb Braiens Viljamss savas bagātības lielākoties ieguvis, strādājot tieši mūzikas biznesā. Līdzās ieņēmumiem no viņa paša radītās mūzikas lielu lomu viņa maka satura papildināšanā spēlējusi izdevniecība "Cash Money Records", kuru Birdman kopā ar savu brāli dibināja 1991. gadā.

Šī zīmola paspārnē darbojas tādas šobrīd karstas hiphopa zvaigznes kā Drake, Nikija Mināža un Lil Wayne. Viņu līgumi ļauj baudīt reperim Birdman diezgan nodrošinātu dzīvi.

5. vieta – Drake

Foto: Vida Press

90 miljonus ASV dolāru nopelnījis Drake

Aizvadītajā gadā Drake albums "Views" kļuva par pirmo albumu, kurš vietnē "Apple Music" tika noklausīts vairāk nekā miljards reižu. Tas palīdzēja reperim sarīkot iespaidīgu tūri, sākot no Atlantas līdz pat Amsterdamai, iekasējot 1 miljonu dolāru par katru koncerta vakaru. Līgumi ar tādiem zīmoliem kā "Apple", "Nike" un "Sprite" palīdz repera maciņam pildīties pat tad, kad viņš aktīvi nekoncertē.

"Forbes" izceļ faktu, ka, esot 30 gadus jauns, viņš derētu par dēlu visiem topā iepriekšminētajiem, bet tomēr paguvis jau iekļūt augstajā piektajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!