Foto: Privātais arhīvs

Trešdienas, 28. augusta, vakarā Sočos noslēdzās festivāla "Jaunais vilnis" ietvaros notiekošais jauno izpildītāju konkurss, kurā pēc divu gadu pārtraukuma tika pārstāvēta arī Latvija. Lai gan apbalvošanas ceremonija gaidāma tikai šovakar, jau tagad zināms vietu sadalījums.

Kopvērtējuma rezultātu tabula liecina, ka Latvijas pārstāves Gabriēla Zvaigznīte, Madara Dzintara-Pluša un Katrīna Anna Vīgante jeb grupa "Radio trio" ieguvusi septīto vietu. Meitenes no žūrijas šo trīs dienu laikā saņēmušas 241 punktu.

Pirmajā vietā ar 281 punktu gozējas Albānijas pārstāve Inisa Neziri. Savukārt no otrās līdz sestajai vietai ierindojas divi Krievijas, Kubas, Ukrainas un ASV pārstāvji.

Konkursā šogad piedalās 13 talantīgi mūziķi no 11 dažādām valstīm.

Dalībnieku apbalvošanas ceremonija norisināsies ceturtdien, 29. augustā, kad uz skatuves kāps arī daudzas Krievijas superzvaigznes un īpašā viešņa – britu popdziedātāja Rita Ora.

Jāatzīmē, ka šis ir jau piektais gads, kad savulaik Jūrmalā notikušais festivāls norisinās Sočos. Runas par "Jaunā viļņa" aiziešanu no Jūrmalas sākās jau 2014. gada konkursa norises laikā, kad pasākuma rīkotājs Igors Krutojs bija ņēmis ļaunā Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča pēdējā brīdī pirms konkursa noteikto aizliegumu Latvijā iebraukt nu jau nelaiķim Josifam Kobzonam, Valērijai un Oļegam Gazmanovam. 2015. gada sākumā oficiāli tapa zināms, ka konkurss tiek pārcelts uz Sočiem.

Latvijas dziedātāji konkursā ir uzvarējuši divas reizes – 2004. gadā uzvaras laurus plūca grupa "Cosmos", bet gadu vēlāk konkursā triumfēja Intars Busulis, kurš šogad bija arī konkursa žūrijā. Savukārt 2016. gadā Sočos Latviju pārstāvēja dziedātāja Samanta Tīna.

View this post on Instagram

💙🧡💖 • • photo by @dubroale

A post shared by Radio trio (@radio_trio) on Aug 28, 2019 at 7:48am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!