Britu industriālā metāla grupa The Defiled ierakstījusi savu vārdu vēsturē, kļūstot par pašu pirmo muzikālo kolektīvu, kas koncertējis uz aisberga gabala.

30 minūtes garais grupas koncerts noticis Grenlandes jūrā alkohola zīmola Jägermeister akcijas Ice Cold Gig ietvaros, kurā plānots vairākas grupas izmēģināt dažādos neierastos, ar aukstumu saistītos apstākļos.

Koncerts notika netālu no Kulusakas apmetnes - vietas, kur mitinās aptuveni divi tūkstoši polārpētnieku, un daži no viņiem gan palīdzēja izvēlēties aisbergu, gan, sasēdušies zvejnieku laivās, kļuva par retajiem koncerta klausītājiem.

Visgrūtākais patiešām bijis "perfekta" aisberga izvēle, lai tas būtu pietiekami liels un biezs, lai uz tā varētu koncertēt. Meklēšana ilgusi vairākas dienas.

"Tas bija viens no trakākajiem koncertiem, kādu vien bijā spēlējuši! Viss kas ir redzēts pa televizoru, bet, kad pats uzkāp uz aisberga, sajūta ir neaprakstāma. Uz šīs "skatuves" mums patiešām burtiskā nozīmē aizrāvās elpa," komentējis grupas mūziķis Stitch D.

Grupa The Defiled dibināta Londonā 2005. gadā, un līdz šim laidusi klajā divus studijas albumus. Žurnāls Kerrang! grupu savulaik raksturojis kā "britu metāla glābējus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!