Foto: Vida Press

Austrijas transvestīta Končitas Vurstas uzvara "Eirovīzijas" dziesmu konkursā pamatīgi satraukusi ne vien Krievijas politiķus un šovbiznesa zvaigznes, bet arī Krievijas pareizticīgo baznīcu.

"Tas ir vēl viens modernās pasaules netikums, mēģinājums ieviest jaunas kultūras normas. Tā legalizācija, ko Bībele nesauc citādi kā par preteklību - tas nebūt nav jaunums modernajā pasaulē.

Diemžēl tendences tiesību un kultūras jomā ir paralēlas, par ko liecina šī konkursa rezultāti. Mūsdienu kultūrā notiek mēģinājumi, diemžēl visnotaļ veiksmīgi mēģinājumi, mainīt kultūras vērtības.

Tāpēc man šķiet dīvaini, kad dzirdu ekspertus sakām: "Nekas īpašs nenotiek". Tur jau tā lieta, ka izmaiņas ir acīmredzamas ne tikai no tradicionālo reliģiju pozīcijas," Krievijas medijiem sacījis sinodes informācijas centra pārstāvis Vladimirs Legoida.

Sestdienas, 10. maija, vakarā Kopenhāgenā noslēdzās starptautiskais dziesmu konkurss Eirovīzija 2014, kurā triumfēja Austrijas pārstāve Končita Vursta, kura izpildīja kompozīciju Rise Like a Phoenix.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!