Foto: Publicitātes foto
Pareizticīgo baznīca Kiprā asi kritizējusi dziesmu, ar kuru valsts piedalīsies Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Roterdamā.

Elenas Sagrinu dziesma "El Diablo" izpelnījusies kritiku, jo tajā tiek dziedāts par iemīlēšanos velnā. Kipras pareizticīgā baznīca otrdien aicināja valdību atsaukt šo dziesmu no Eirovīzijas.

"Aizstājiet to ar citu, kas pauž mūsu vēsturi, tradīcijas un to, par ko iestājamies," paziņojusi baznīca.

Kipras prezidenta Nika Anastasiada preses pārstāvis intervijā televīzijā trešdienas rītā paziņoja, ka dziesma no konkursa netiks atsaukta. Viņš atsaucās uz māksliniecisko brīvību un norādīja, ka tas ir dziesmu konkurss un ka tam nav jāpiešķir nevajadzīga dimensija.

Tikmēr vairāk nekā 16 000 cilvēku internetā parakstījuši petīciju pret "El Diablo". Dziesmas dēļ pagājušajā piektdienā pa telefonu tika izteikti anonīmi draudi aizdedzināt Kipras Valsts raidorganizācijas (RIK) ēku. Valsts televīzija vēlāk nāca klajā ar skaidrojumu par dziesmas saturu, norādot, ka dziesmā netiek godināts velns, bet tā vēsta par cīņu starp labo un ļauno.
"El Diablo" autori ir Džimijs Tornfelds, Laurella Barkere, Oksa un Tomass Stengards.

65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā piedalīsies 41 valsts. Pusfināli notiks 18. un 20.maijā, bet fināls, kurā piedalīsies 26 dziesmas - 22.maijā. Latviju konkursā pārstāvēs Samanta Tīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!