Foto: DELFI

Jauns gads sācies ar jaunu izaicinājumu krietnam pulciņam pašmāju mūziķu – pirmdien, 5. janvārī, Latvijas Televīzijā sākās pirmā atlase jauno talantu konkursam Supernova 2015, kura uzvarētājam tiks dota iespēja pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Kopumā žūrija, kuras sastāvā darbojas dziedātāja Ieva Kerēvica, grupas Prāta vētra dalībnieks Kaspars Roga, dziedātājs Dons un viens no aktīvākajiem Latvijas mūzikas biznesa profesionāļiem Guntars Račs, izvērtēja 123 pieteikto izpildītāju anketas un klātienē vērtēja 51 dalībnieku.

Starp konkursa Supernova pirmās atlases dalībniekiem bija daudz pašmāju talantu šovos iepazītas zvaigznes, kā arī pieredzes bagātāki izpildītāji - žūrijas simpātijas centās iekarot Markus Riva, Mārtiņš Ruskis, Jenny May un Roberto Meloni, par "latviešu Bīberu" dēvētais Rihards Bērziņš, Kristaps Pujāts, Antra Stafecka, Mārtiņš Jātnieks un citi. Tāpat atlasē piedalījās līdz šim nedzirdēti un mazāk pazīstami izpildītāji.

"Prieks redzēt, ka Latvijā ir tik daudz darbaspējīgi un strādāt griboši jaunieši un mūziķi. Ceru, ka konkursa Supernova 2015 dalībnieki lietderīgi izmantos iespēju piedalīties šajā pasākumā un spēs pareizi izmantot savas izaugsmes labā. Mēs iedosim savu artavu, ar padomu un atbalstu, bet viss ir atkarīgs no viņiem pašiem," pēc atlases atzina Dons.

"Latvija ir bagāta ar talantīgiem cilvēkiem, kuri ir gatavi ziedot gandrīz visu, lai tikai viņus sadzirdētu un ievērotu. Kaut mums būtu vairāk mūzikas producentu un talantīgu komponistu," sacīja dziedātāja Ieva Kerēvica.

Žūrijas komisija izvērtēs visus dzirdētos izpildītājus un atlasīs 20 labākos, kuri februārī sacentīsies par iespēju nokļūt Supernova 2015 finālā. Tikmēr ārvalstu žūrija turpina vērtēt konkursam pieteiktās dziesmas, lai jau 13. janvārī paziņotu, kādas dziesmas izpildīs katrs dalībnieks.

Izpildītāju priekšatlasi un konkursa gatavošanās aizkulises varēs vērot divos raidījumos, kas LTV ēterā tiks pārraidīti 18. un 25. janvārī.

Jau vēstīts, ka iepriekšējo sešu gadu neveiksmes, kad Latvijas pārstāvji nespēja kvalificēties starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālam, Latvijas Televīzijai likušas pārvērtēt dziesmu un izpildītāju atlases kārtību, tāpēc šogad tiek rīkots konkurss Supernova, kura uzdevums ir atrast jaunus talantus un radīt starptautiski konkurētspējīgu hitus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!