Foto: DELFI

Komponists Raimonds Pauls pēc desmit gadu līdzdalības starptautiskajā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursā Jaunais vilnis nolēmis pamest šo konkursu. "Esmu aizgājis prom no Jaunā viļņa," ceturtdien žurnālistiem paziņoja Pauls.

Komponists skaidroja, ka, aizejot no konkursa, aiziet ne tikai no žūrijas, bet arī visa pārējā, tajā skaitā viņš neplānojot apmeklēt arī konkursa notikumus Dzintaru koncertzālē.

No komponista teiktā var noprast, ka viņš ir noguris no pārmetumiem, kas viņam katru gadu saistībā ar konkursu jāuzklausa no dažādām pusēm. Pauls min, ka tādus paustos izteicienus kā, piemēram, par to, ka viņš ir pārdevies krieviem, un daudzus citus vairs nevar izturēt, tādēļ arī pieņemts šāds lēmums.

Pauls neslēpj, ka no Latvijas valstsvīru puses ir bijusi nievājoša attieksme, lai arī visi saprot, ka Jaunā viļņa notikšana Jūrmalā ir ieguvums ne tikai pilsētai, kas daudzkārt uz to pelna.

Viņš uzskata, ka šajā gadījumā pagātnē piedzīvotos pārdzīvojumus vairs nevajadzētu celt gaismā, jo Krievijas tirgus ir vajadzīgs. To, ka ir iespējams sadarboties arī vēsturiski vislielākajiem ienaidniekiem, apliecina Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizīte Vācijā pie Vācijas kancleres Angelas Merkeles.

Jau ziņots, ka šonedēļ Rīgā notikušajā starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2013 Eiropas dalībnieku atlasē no Latvijas tālāk tikuši divi dziedātāji - Samanta Tīna un Pēteris Upelnieks.

Samanta Tīna jau iepriekšējos gadus pretendējusi uz dalību Jaunajā vilnī, savukārt Upelnieks vēl nesen grupas PeR sastāvā piedalījās Jaunā viļņa 2010 finālā, iegūstot 11. vietu.

Šovasar starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2013 fināls notiks Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, no 23. līdz 28. jūlijam.

Pirmais konkurss Jaunais vilnis notika 2002. gadā, un kopš tā laika divas reizes pēc kārtas uzvarējuši Latvijas pārstāvji - vokālā grupa Cosmos konkursā uzvaru guva 2004. gadā, bet Intars Busulis konkursā uzvarēja 2005. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!