Foto: F64

Trešdien, 22. oktobrī, uz Ivana Urganta vadīto sarunu šovu Вечерний Ургант, kas tiek rādīts Pirmajā Baltijas kanālā, bija uzaicināts arī maestro Raimonds Pauls, kurš cita starpā skaidroja arī dziesmas Dāvāja Māriņa nozīmi.

Raimonds Voļdemarovičs uz šovu bija uzaicināts kopā ar Mihailu Švidkoju, un viņi abi tika stādīti priekšā kā savu valstu bijušie kultūras ministri.

Pauls stāstīja, cik grūti ir sastrādāties ar aktieriem, ka viņa laikā ir izremontēta Nacionālā opera un ka galvenais sasniegums, ko viņš panācis laikā, kad bija ministrs, ir tas, ka viņš laikus šo amatu atstājis.

Gan šova vadītājs, gan otrs viesis Paulu slavēja kā pasaules mēroga komponistu un dzīvu ģēniju, un maestro pat nedaudz sēdās pie klavierēm.

Pauls skaidroja, ka Krievijā slavenā dziesma Миллионы алых роз latviski saucas savādāk - proti, Dāvāja Māriņa, un arī tās teksts oriģinālā ir pavisam cits.

Uz jautājumu, par ko tad īsti ir dziesmas teksts latviešu valodā, Pauls atbildēja izsmeļoši: "Uj, tur bija kaut kāds sentimentāls stāsts, kaut kāda meitene".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!