Foto: DELFI

Aizvadītā nedēļa pagāja Eirovīzijas zīmē. Uz Zviedrijas pilsētu Malmi Latviju pārstāvēt devās pašmāju populārās grupas PeR puiši – Edmunds un Ralfs. Lai gan savā pusfinālā mūsējie izgāzās un piedalīšanās finālā gāja secen, puiši neskumst – viņi darījuši visu, ko spējuši.

"Mūs vienkārši nenovērtēja. Tomēr beidzot sabiedrība nevaino mākslinieku, bet gan pašu konkursu. Mums bija tērpi, šovs un labs izpildījums. Izdarījām maksimālo.

Mums viss ir kārtībā, tikai žēl, ka netikām gana novērtēti. Vienkārši jāturpina darboties un negrasāmies apstāties," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta grupas dalībnieks Edmunds Rasmanis (attēlā).

Kā spilgtāko konkursa brīdi Edmunds atceras uzstāšanos otrajā pusfinālā, kad pirms priekšnesuma zālē izdzisa gaismas un visā arēnā iemirdzējās sārtas gaismiņas - aproces, ko skatītāji bija uzlikuši.

Mēģinājumā nekas tāds nebija noticis, tādēļ šis mirklis bijis ļoti emocionāls un devis nepieciešamo enerģijas lādiņu, lai priekšnesumā parādītu sevi pēc iespējas labāk.

Savukārt, iedziļinoties Eirovīzijas aizkulisēs, Edmunds atklāj, ka lielākā daļa konkursantu bijuši diezgan iedomīgi un tuvāka draudzība izveidojusies tikai ar Armēnijas pārstāvjiem.

"Mums izveidojās cieša draudzība ar armēņu rokgrupu Dorians, kuri izpildīja dziesmu Lonely Planet. Kopā dzīvojām vienā viesnīcā. Mums bija tas gods paviesoties arī grupas dzīvajā koncertā, kurā bijām uzaicināti kā viesi. Puiši patiešām labi spēlēja un dziedāja. Šobrīd esam apmainījušies ar kontaktiem, tādēļ var gadīties, ka nākotnē veidosim kādu muzikālo sadarbību.

Kopumā lielākā daļa dalībnieku staigāja ar deguniem gaisā un bija diezgan iedomīgi. Atceros, ka tad, kad ar grupu PeR piedalījāmies Jaunajā vilnī, visi konkursa dalībnieki tik ļoti sadraudzējās, ka beigās bija žēl šķirties. Šoreiz, Eirovīzijā, žēl braukt atpakaļ mājās bija tikai dēļ armēņiem," stāsta Edmunds.

Runājot par konkursa kurioziem, Edmunds atceras, ka Somijas pārstāve Krista Zigfrīda, kura izpildīja lipīgo dziesmu Marry Me, visu laiku aizkulisēs dungojusi tekstiņu Ding Dong no sava skaņdarba.

Viņa to darījusi tik bieži, ka beigās visiem jau apnikusi. Viņa pat pamanījās savā Twitter profilā "iečivināt", ka PeR puiši viņai esot labi draugi, lai gan Ralfs un Edmunds ar viņu ne reizi nebija runājuši.

Šobrīd abi puiši lēnām sāk atkal pierast pie Latvijas ritma. Malmē Ralfs un Edmunds nodzīvoja divpadsmit dienas, tādēļ sākumā bija dīvainas sajūtas, atgriežoties mājās. Abiem jaunajiem censoņiem vasara solās būt darbiem bagāta.

"Mēs turpināsim darboties mūzikā. Vasarā piedalīsimies vairākos festivālos - Lietuvā un Igaunijā. Sākumā paskatīsimies, kas notiek Baltijā. Tad jau redzēs, kā būs tālāk," noslēgumā piemetina Edmunds

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!