Foto: DELFI

Ceturtdienas, 16. maija, vakarā gaidāms izšķirošais brīdis – taps zināms, vai Latvijas pārstāvji Eirovīzijā - grupa PeR - spēs konkursa otrajā pusfinālā Malmē iegūt ceļa zīmi uz konkursa finālu. Jau četrus gadus mūsu pārstāvjiem nav izdevies gūt atzinīgu Eiropas novērtējumu un iekļūt finālā, bet, iespējams, šovakar neveiksmju ķēdīte tiks pārrauta.

Abi grupas līderi - Ralfs Eilands un Edmunds Rasmanis - ir pozitīvi un cerīgi noskaņoti, un mūziķi regulāri atbalstītājus un sekotājus savos Twitter profilos informē par svaigākajām aktualitātēm un jaunākajiem notikumiem.

"Draugi, turiet šovakar par mums īkšķus, jo šovakar mūsu uzstāšanos vērtēs dažādu valstu žūrija! 50% no balsojuma!" savā profilā trešdien pirms pasākuma ģenerālmēģinājuma vīteroja Ralfs.

Savukārt pēc uzstāšanās puiši ziņoja, ka jūtas fantastiski un atsauksmes esot labas, un Ralfs priecājās, ka viss esot noritējis "episki".

Par spīti bukmeikeru prognozēm, ka Latvijai fināls šogad nespīd, sociālajos tīklos atbalstu puišiem izteikuši vairāki fani un atbalstītāji, starp viņiem arī populārie latvieši.

"Lai suņi rej un skauģi skauž, - esiet brīvi, enerģiski un skanoši! Lai veicas šovakar @Eirovizija2012 konkursā! Turam īkšķus!" savā Twitter profilā vēstīja Aivars Lembergs.

Savukārt pašpasludinātais Eirovīzijas kritiķis un eksperts Nils Sakss ziņo, ka PeR puišu priekšnesumā esot daudz vājo punktu. Priekšnesumā iekļautais Latvijas karodziņš esot "totāla bezgaumība", bet par spīti tam, esot arī dažas spēcīgas vietas un ar to vajadzētu pietikt, lai tiktu finālā.

Bijušais grupas Cosmos dalībnieks Juris Lisenko, kurš pats pabijis uz Eirovīzijas lielās skatuves 2006. gadā, savā novēlējumā bija lakonisks - "Es teikšu tā - lai ir skaidrs arī Tev... "tiec uz Eirovīziju pats un tad dir*..." - @PeRmuzik visas veiksmes...:)))".

Par grupas PeR puišiem īkšķus turēsim šovakar, 22:00, kad perieši, cerams, ar skaļu blīkšķi atklās otro pusfinālu, jo mūsējie startēs ar pirmo kārtas numuru.

Galerijā: ieskats Eirovīzijas otrā pusfināla ģenerālmēģinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!