Foto: Mango

Jau kādu laiku populārā pašmāju bītbokseru trio PeR sastāvā uz skatuves vairs nav manāms Pēteris Upelnieks (attēlā centrā), un grupas līderis Ralfs Eilands izklaides portālam Mango apstiprināja, ka Pēteris grupu pametis un viņa vietā nācis jauns mūziķis.

"Pēdējā laikā mēs bijām paņēmuši nelielu pārtraukumu ar uzstāšanos Latvijā, jo daudz braukājām pa ārzemēm un visus līdzekļus ieguldījām topošajā albumā. Vienā brīdī Pēteris nolēma, ka viņu interesē cits mūzikas stils un viņš vēlas darīt citas lietas," skaidro Eilands.

Pēc aiziešanas no grupas PeR Pēteris pievērsies hiphopa mūzikas producēšanai, un sācis sadarbību ar muzikālo apvienību Kreisais krasts, tomēr attiecības ar PeR puišiem saglabājušās labas.

"Šķīrāmies ar norunu, ka, iespējams, kaut kur un kaut kad mūsu ceļi atkal krustosies, bet viņš vairs nav grupas PeR dalībnieks," apstiprina Ralfs un nenoliedz, ka pēc Pētera aiziešanas no grupas pēc trīs gadu sadarbības dažas lietas ir mainījušās.

"Protams, ka tagad ir citādi, bet mēs visi esam auguši gan muzikāli, gan kā personības. Labi, ka Pēteris ir sapratis, ar ko viņš vēlas nodarboties. Jo, ja viņš turpinātu būt ar mums, bet darītu to ar sakostiem zobiem, tas būtu sliktāk gan grupai, gan Pēterim, gan mūsu klausītājiem," vērtē Eilands.

Vērīgākie grupas PeR daiļrades cienītāji Pētera prombūtni pamanīja jau pāragri mūžībā aizgājušā mūziķa Mārtiņa Freimaņa piemiņas koncertā Dzīve kā košums, bet toreiz grupas dalībnieki komentēt trešā, līdz šim nezināmā puiša klātbūtni, komentēt vairījās. Tagad Ralfs atklāj, ka tas ir lietuviešu mūziķis Arturas Burke.

"Viņš jau ir sadarbojies ar citiem Latvijas mūziķiem, un mēs priecājamies, ka tagad grupā ir cilvēks, kurš profesionāli spēlē ģitāru," atzīst Ralfs un pastāsta, ka grupas jaunais dalībnieks piedalīsies arī PeR un Putnu balles kopīgi rīkotajā Mārtiņa Freimaņa dziesmu tūrē, kas sāksies jau aprīļa vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!