Foto: Vida Press
No 4. līdz 6. augustam Pērnavā norisināsies Baltijas deju mūzikas mīļotāju gaidītākais vasaras pasākums – festivāls "Weekend Festival Baltic". Jau otro gadu tepat kaimiņos pulcēsies teju visi žanra lielākie mākslinieki no visas pasaules. "Delfi Izklaide" atklāj savu festivāla favorītu piecinieku, kas, iespējams, kādam palīdzēs izdarīt izvēli un neapjukt plašajā piedāvājumā.

Sigma

Foto: Vida Press
Iespējams, labākais veids, kā atklāt "Weekend Festival" maratonu, ir ceturtdienas pēcpusdienā dodoties uz "WKND Live" skatuvi, uz kuras kā pirmie kāps angļu "D'n'B" duets "Sigma". Īsts saldais ēdiens "D'n'B" draugiem un ne tikai.

Sigma pēdējo gadu laikā radījuši vairākus superhitus, sadarbojieties ar vadošajiem vokālistiem. Kopā ar Paloma Faith tapis grāvējs "Changing", ar Ella Henderson radīts "Gliterball", ar Ritu Oru ierakstīts "Coming Home", bet šobrīd topu virsotnēs ir "Sigma" kopdarbs ar leģendāro "Take That" – dziesma "Cry".

Visi šie hiti un neskaitāmi citi gozējušies topu virsotnēs visā pasaulē, tostarp arī pie mums. Bet dueta firmas zīme noteikti ir 2014. gada grāvējs "Nobody to Love", kas ticis arī pie neskaitāmām balvām.

Sigma bija mākslinieku sarakstā jau pagājušā gada festivālā, taču diemžēl grupa īsi pirms pasākuma atvainojās faniem un paziņoja, ka viņiem ir problēmas ar nokļūšanu Pērnavā. Jātur īkšķus, lai šogad beidzot būtu iespēja dzirdēt māksliniekus.

Sigma atklās ballīti uz "WKND Live Stage" skatuves ceturtdien, 4. augustā, no 17.00 līdz 18.00

Martin Garrix

Foto: Vida Press
Tie, kas "Weekend Festival" pabija jau pagājušogad, uz šī gada festivālu vairumā gadījumu dosies tieši Martin Garrix dēļ.

Pagājušajā vasarā tolaik vien 19 gadus vecais talants no Nīderlandes Pērnavas pludmalē uz skatuves kāpa ap pusnakti, uzreiz pēc tam, kad ļoti iespaidīgu šovu sniedzis bija hedlaineris David Guetta. Garrix šovs kļuva par pagājušā gada festivāla sensāciju – pēc viņa uzstāšanās ļaudis runāja, ka jaunais zēns pārspējis megazvaigzni Guetta.

Garrix ir tas, kurš obligāti jāredz dzīvajā, jo no šī zēna burtiski strāvo enerģija. Pagājušā gada festivālā viņš sāka uzstāšanos ar savu megahitu "Animals", ko citi mākslinieki visdrīzāk pataupītu kulminācijai, taču Garrix nepievīla un kulminācijas sajūtu noturēja visu šova laiku.

Mākslinieka uzstāšanos papildināja arī krāšņa uguņošana, bet klausītāji bija vienisprātis – īsto "sprādzienu" uz skatuves radīja pats Garrix, kurš nerimās plosīties pats savas radītās mūzikas ritmos, līdz maksimumam uzkurinot Pērnavas publiku. Starp citu, Garrix nupat laidis klajā jaunu hitu "In The Name of Love".

Martin Garrix spēlēs uz "Weekend Stage" skatuves piektdien, 5. augustā, no 22.30 līdz 23.30

Avicii

Foto: AP/Scanpix
Zviedru mūziķa Avicii vārds ir zināms pat tiem, kuri ar deju mūziku nav lielos draugos, jo vienkārši nav iespējams ieslēgt radio un nedzirdēt kādu no viņa hitiem. "Hey Brother", "Waiting for Love", "Wake Me Up", "Addicted to You" – šie ir tikai daži no Avicii hitiem, kas pēdējo pāris gadu laikā gozējušies topu virsotnēs arī dažādās pašmāju radiostacijās.

26 gadus vecais zviedrs, īstajā vārdā Tims Berglings, šobrīd ir viens no zināmākajiem populārās mūzikas izpildītājiem pasaulē. Viņš jau paspējis tikt pie divām "Grammy" balvas nominācijām, un pēdējos gados nav bijis "Eirovīzijas" konkursa, kurā kādam no māksliniekiem nebūtu pārmests, ka viņa dziesma ir plaģiāts kāda Avicii gabalam.

Avicii šovs obligāti jāredz arī tāpēc, ka mākslinieks nesen nācis klajā ar paziņojumu, ka "Weekend Baltic" festivāls būs pēdējā iespēja šajā reģionā redzēt viņa dzīvo šovu. Pašā karjeras plaukumā Avicii izlēmis pārtraukt koncertdarbību un paziņojis, ka 2016. gada turneja ir viņa pēdējā.

Avicii spēlēs uz "Weekend Stage" skatuves ceturtdien, 4. augustā, no 00.00 līdz 01.00

Michael Calfan

Foto: instagram.com/michaelcalfan/
Ja "karstajā" piektdienas vakarā, kad uz galvenās skatuves kāpj viena liela zvaigzne pēc otras, negribas mīcīties pūlī pie lielās skatuves, laba izvēle būs doties uz "Future Stage" un baudīt franču dīdžeja Michael Calfan šovu.

Dīdžejs pats savu mūziku sauc par "soul house" jeb "house" mūziku dvēselei, ar kuras palīdzību iekustināt ne tikai ķermeņus, bet arī sirdis.

Calfan uz skatuves ir jau vairāk kā 15 gadus, un šajā laikā viņš izstrādājis savu īpašo stilu, kas aktuālākos "house" ritmus apvieno ar viegli francisku piesitienu. Dīdžeja jaunākais veikums "Nobody Does It Better" ir lielisks šī šanra piemērs, taču daudziem mūzikas draugiem viņš allaž saistīsies ar 2011. gada grāvēju "Ressurection".

Micheal Calfan uzstāsies uz "Future Stage" skatuves piektdien, 5. augustā, no 21.00 līdz 22.00.

Sigala

Foto: Vida Press
Britu dīdžejs Sigala jeb Brūss Fīlders mūzikas pasaulē parādījās tikai pagājušogad, un īsā laikā viņš jau paspējis radīt vairākus paliekošus hitus. Sigala debijas singls "Easy Love" pagājušā gada rudenī UK siglu čārtā ātri vien ierindojās pirmajā vietā un atnesa 22 gadus vecajam talantam pasaules slavu.

Dīdžejs neslēpa, ka liderīgi pozitīvais "Easy Love" radies pēc tam, kad viņš iztukšojis alus sešpaku. Tam sekoja tikpat priekpilnie "Sweet Lovin'" un "Say You Do" , bet Sigala jaunākais hits ir vasarīgais "Give Me Your Love".

Mūzikas eksperti Fīlderam prognozē dižu nākotni, kas nozīmē, ka Sigala uzstāšanās tepat kaimiņos jāķer, kamēr vēl var – iespējams, drīz biļetes uz šī talanta šoviem jau maksās bargu naudu. Un, kas zina, iespējams, jaunais un ņiprais Sigala klausītājus šogad pārsteigs tāpat kā pagājušogad Garrix.

Sigala spēlēs sestdien, 6. augustā, "Future Stage" skatuvē no 21.15 līdz 22.15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!