Foto: Kadrs no video
Līdz šī gada "Eirovīzijas" kulminācijai atlicis pavisam maz, un tādēļ dalībvalstu pārstāvji ir gatavi līst laukā no ādas, lai jau savlaicīgi iegūtu Eiropas klausītāju simpātijas. Lielākā daļa mākslinieku šo laiku pavada, gan rūpīgi pilnveidojot savu lielo uznācienu, gan apbraukājot Eiropu un atrādot savu dziesmu dažādos mūzikas pasākumos. Gandrīz visu "Eirovīzijas" pārstāvju dziesmām ir izveidoti arī krāšņi dziesmu videoklipi, tādēļ "Delfi Izklaide" piedāvā ieskatu dažu krāšņāko klipu stāstos.

Bize, kas nevienu neatstās vienaldzīgu

Šī gada kolorītākais mākslinieks Slavko Kalezičs nāk no Melnkalnes. Viņa tēls var patikt, var nepatikt, bet vienaldzīgu tas neatstāj nevienu. Savas dziesmas videoklipā viņš rotaļīgi vicina garo bizi, par kuru viņu apskaustu ne viena vien latvju zeltene, kā arī izrāda savu lunkano ķermeni, nododoties karstām dejām.

Talantīgais mākslinieks izvēlējies īpaši neapgrūtināt citus aktierus, tādēļ klipa vienīgie varoņi ir viņš pats un jau pieminētā bize. Arī klipa scenārijs nav īpaši sarežģīts un neliek grimt pārdomās par tajā apslēpto domu, jo Slavko neko citu bez dejošanas īpaši nedara.

Savā ziņā mums ir paveicies ar to, ka viņš uzstāsies jau pirmajā "Eirovīzijas" pusfinālā, jo varēsim vienā vakarā nobaudīt gan "Triānas parka", gan Slavko priekšnesumu.

Slikts sapnis – Moldova

Moldovas dziesmas videoklipā atainota sadzīviska aina, kurā pie savas iecerētās dāmas ciemos ir ieradies viņas kavalieris, pie viena iepazīstoties ar savu topošo sievasmāti. Dziesmā solists aicina draudzenes māmuļu, lai tā lieki nesatraucas, jo viņa nodomi esot tīri kā avota ūdens, bet viņa izskatīgā draudzene izmanto katru mirkli, lai puisi pakārdinātu.

Piedziedājumā mūs gaida īsts pārsteigums, jo tajā saksofonu spēlē par interneta grāvēju kļuvušais "Epic sax guy", kurš savu spozmi iekaroja 2010. konkursā.

Klipa noslēgumā klipa varonis pamostas no sapņa, kurā pie altāra attapies nevis ar savu iekārojamo līgavu, bet ar nesen iepazīto sievasmāti.

Pārprotams vēstījums – Somija

Somijas dueta "Norm John" izpildīto dziesmu "Blackbird" daudzi "Eirovīzijas" fani atzinuši par vienu no kvalitatīvākajām un liriski spēcīgākajām šīgada dziesmām. Gan dziesmas, gan videoklipa noskaņa ir nedaudz skumja – ja dziesmā tiek vēstīts par melnu strazdu, kuram tiek palūgts nedziedāt, jo viņa balss atgādina par sāpīgi pārtrauktām attiecībām, tad dziesmas klips ir interpretējams dažādi.

Vispirms abi grupas dalībnieki brauc mašīnā, bet vēlāk soliste iebrien kādā ūdenskrātuvē, kur šķietami apzināti arī noslīkst, kamēr otrs dueta dalībnieks no šī paša ūdens izvelk klavieres, novieto tās mašīnas aizmugurē un ne sevišķi priecīgs brauc prom. Noslēdzošajos klipa kadros klavieru vietā mašīnā guļ zārks, kas, visticamāk, simbolizē attiecību un sajūtu beigas.

Cīņa par sevi – Bulgārija

Bulgārijai šogan nenāksies kaunēties ne par savu pārstāvi, ne viņa dziemas videoklipu, jo gan pie dziesmas, gan tās videoklipa radīšanas strādājuši profesionāļi no vairākām valstīm. Klipā jaunais dziedātājs Kristians Kostovs iemiesojas tēlā, kas saskaras ar tumšu pasauli, kurā viņš aicina citus celties, cīnīties un atrast cerību.

Stāstā piedalās vairāki aktieru desmiti, kas vispirms guļ, pēc tam velk laivu, bet vēlāk kaut kur dūšīgi skrien. Kopā ar viņiem klipā iesaistīti arī vairāki dzīvnieki – zirgs, krauklis, ērglis un dūja, no kuriem katrs simbolizē kaut ko citu, bet cita starpā klipā parādās arī Bulgāru tradīcijās daudzinātais tēls "Kukeri", kurš vēsturiski atbild par visa ļaunā aizbaidīšanu.

Kā atzīst klipa veidotāji, šis video ir veltīts visiem jauniešiem un aicina viņus cīnīties par to, kas viņi ir.

Aicinājums lidot – Armēnija

Armēnijas pārstāve Artsvika savas dziesmas klipā mēģina savaldzināt "Eirovīzijas" fanus ar austrumnieciskiem toņiem un deju soļiem. Kopā ar tumšajos tērpos tērptajiem dejotājiem Artsvika vijīgi kustās dziesmas ritmā un uzstājīgi aicina kaut kur lidot kopā ar viņu.

Dziesmas turpinājumā klips kļūst dinamiskāks, kustības – asākas, bet pati māksliniece – uzstājīgāka. Dziesmas veidotāji neslēpa, ka tās galvenā doma ir par mīlestību, kas paredzēta visiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!