Foto: Publicitātes foto

Gada izskaņā sabiedrību pārsteidza pēkšņa ziņa, ka pēc 20 darba gadiem Andris Freidenfelds jeb Fredis vairs nevadīs "Radio SWH" rīta programmas, un jau janvāra sākumā ierasto "Rīta svītas" tandēmu nomainīja jauns rīta šovs "Tik tik tik", kuru vada radiostacijas klausītājiem jau pazīstamie Kaspars Breidaks un Valdis Sils (abi attēlā).

"Tad, kad kaut kas ir pirmoreiz, lietas nereti notiek citādāk, nekā plānots, bet mums abiem kā improvizētājiem tas tīri labi patīk, " atskatoties uz pirmā raidījuma norisi, "Delfi Izklaidei'' stāsta Valdis.

Savukārt viņa kolēģis Kaspars uzskata, ka raidījuma vadīšanas procesā esot lietas, kas vēl jāpieslīpē, jāuzlabo un jāattīsta.

"Gatavs uzreiz ir tikai Mārtiņa Rītiņa lasis," smej Kaspars. Grūtības rada arī tas, ka raidījums skan agrajās stundās, kas nozīmē ikdienas ieradumu maiņu. Vismaz pagaidām modinātājs noskanot vairākas reizes.

"Pussešos ceļos. Labi, būšu godīgs, 5.30 atskan pirmais modinātājs. Pie ceturtā, ap 5.45, esmu kājās un piecas pāri sešiem jau sildu "Radio SWH" kafijas aparātu. Pieradis vēl noteikti neesmu, tas prasīs laiku un apkārtējo pacietību, jo, visticamāk, neatkarīgi no tā, cikos tiksimies, es teikšu – labrīt!" spriež Kaspars. Turpretī Valdis ironizē, ka viņam no rīta piecelties neesot tik grūti, cik pēcpusdienā neaizmigt pie galda.

Tomēr abi kolēģi uz agro celšanos skatās optimistiski. "Ķermenis ir mazliet apdullis, un prāts mēģina panākt kājas, taču sajūta ir liela. Sirds sitas straujāk, un ir pamatīgs satraukums, tātad rūp tā lieta un esam uz pareizā ceļa," tā Kaspars.

Līdz ar rīta programmas maiņu, sabiedrībā izskanēja viedoklis, ka jaunajiem censoņiem rīta programmas vadīšanas mākslā būs visai grūti mēroties spēkiem ar pieredzes bagāto Fredi.

"Esmu audzis, klausoties Fredi, un viņa ietekme, protams, ir neizbēgama," atzīst Valdis, taču vienlaikus uzsver – jaunais raidījums veidots viņa un Kaspara "stilā''.

"Arī es uzaugu ar "BB brokastu" lutinātām ausīm," "Delfi Izklaidei" kolēģa Valda teikto papildina Kaspars un neslēpj, ka Fredis vienmēr būs no tiem cilvēkiem, kuru viņš allaž apbrīnos un cienīs.

"Es esmu sajūsmā par to, ka dzīve man devusi iespēju no tāda lielmeistara mācīties, kopā smieties un pozitīvi ampelēties."

Arī no Freda ētera partneres Jutas Jazz jeb Evijas Gulbes esot un būšot ko paņemt.

"Viņu abu tandēms, sirsnīgums bija ausij ļoti tīkams. Taču svarīgi ir tas, ka mēs necenšamies nevienu aizstāt. Tas nav iespējams, jo Fredis ir neaizstājams," pārliecināts ir "Radio SWH" jaunā raidījuma "Tik tik tik" vadītājs Kaspars Breidaks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!