Foto: DELFI

Lai gan jaunais mūzikas censonis Ivars Kļaviņš apgalvo, ka ikvienam viņa solim sekojot līdzi pats Raimonds Pauls, maestro par šādu ampelmani ir pirmā dzirdēšana, un viņš spriež, ka puiša centieni šādā veidā gūt slavu nav normāli.

Jau pagājušā gada oktobrī, atrodoties šovā Okartes skatuve, Kļaviņš daudzināja, ka būšot Latvijas nākamais Raimonds Pauls, bet šoruden puiša pašapziņa ir tikai augusi. Lai gan zēns šī gada laikā tautu ar jaunām melodijām nav lutinājis, skandalozu slavu ieguvušais Kļaviņš pārliecināts, ka vienalga jau nokļuvis Paula redzeslokā.

"Es esmu ieguvis popularitāti, skandalozu, bet tam nav nozīmes, jo, ja pirms tam reti kurš zināja, kas ir Ivars Kļaviņš, tagad mani visi zina kā raibu suni. Arī maestro kungs mani zina, kurš vēl joprojām ir mans elks.

Ne jau katrs ik dienas savam elkam var pateikt "Čau, Raimond!" ar apziņu, ka viņš to redz un dzird," sarunā ar DELFI Izklaidi par savu slavu nesen priecājās Kļaviņš, piebilstot, ka ar šo teikumu cer izsaukt kādu Paula reakciju savā virzienā. Sociālajos portālos Kļaviņš Paulu piemin jau kā senu draugu.

Pazīstamā komponista reakcija gan nav tāda, kādu Kļaviņam, iespējams, būtu gribējies - Paulam skandalozā puiša uzvārds neko neizsaka.

"Vēlreiz - kāds viņam ir uzvārds? Kļaviņš? Un ko viņš dara? Dzied? Komponē? Nu, ziniet, ja es būtu kaut nedaudz par viņu dzirdējis, es nepārprasītu vēlreiz viņa uzvārdu," sarunā ar DELFI Izklaide Kļaviņa nezināšanā atzīstas Pauls, kurš citādi ļoti labi orientējas Latvijas jauno, talantīgo mūziķu uzvārdos.

Maestro iesaka uzmanīties no cilvēkiem, kuri, par katru cenu cenšoties gūt popularitāti, piesauc Latvijā zināmus komponistus kā savus tuvus draugus, lai gan patiesībā ar tiem nav pat aprunājušies.

"Jābūt uzmanīgiem, jo tādi cilvēki var būt ar novirzēm," brīdina Pauls. Viņš iesaka Kļaviņam, lai kas šis puisis arī būtu, turpmāk uzmanību pievērst ar labu dziesmu komponēšanu vai izpildīšanu.

"Ar skandāliem pie slavas netiksi - skandālus var taisīt pēc tam, kad esi jau iekarojis savu vietu ar darbu. Lai šis puisis parāda, kas viņš ir, ar darbiem. Ir visas iespējas - tūlīt sāksies dziesmu iesniegšana Eirovīzijai. Lai gūst panākumus darbā, un tad arī es beidzot par viņu uzzināšu," Kļaviņam iesaka Pauls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!